Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Twee schoonmaakbedrijven failliet in juni

In juni 2022 zijn 2 schoonmaakbedrijven failliet verklaard, blijkt uit de maandelijkse cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daarmee komt het totaal aantal failliete schoonmaakbedrijven in de eerste helft van dit jaar uit op 12.

Het CBS meldt dat het totale aantal faillissementen in Nederland daalde in juni. Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in juni 155 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat zijn er 24 minder dan in mei.

Geen eenmanszaken failliet in de schoonmaak

Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 37. Dat zijn er 6 minder dan in mei. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in juni de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag. In de schoonmaakbranche gingen 2 bedrijven failliet. Dat zijn geen eenmanszaken.

Minder faillissementen dan in 2021

Het aantal uitgesproken faillissementen in het eerste halfjaar van 2022 is ruim 2 procent lager dan in de eerste helft van 2021, becijferde het CBS. Ook in de schoonmaak gingen tot nu toe minder bedrijven failliet dan in 2021. In de eerste 6 maanden van 2022 gingen in totaal 12 schoonmaakbedrijven failliet. In dezelfde periode een jaar eerder, ging het om 14 schoonmaakbedrijven.

Lees ook

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners