Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

RI&E schoonmaak is vernieuwd

Per 7 juli is er een nieuwe RI&E Schoonmaak beschikbaar. RAS meldt op haar website dat de nieuwe RI&E Schoonmaak eenvoudiger in gebruik zal zijn. Er is extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid en het gebruikersgemak.Volg Service Management op LinkedIn:

Het is wettelijk verplicht om de risico’s van de arbeidsomstandigheden in kaart te brengen en deze waar nodig te verbeteren. De RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) Schoonmaak is een erkend branche-instrument dat hierbij kan helpen. In de RI&E doet een werkgever onderzoek naar mogelijke knelpunten in de arbeidsomstandigheden én probeert hij deze te verbeteren.

Verschillende RI&E Schoonmaak nodig

Als schoonmaakbedrijf is het belangrijk om een aantal RI&E’s te hebben:

  • Een Beleids RI&E: In de beleidsRI&E wordt gevraagd naar maatregelen op beleidsniveau, bijvoorbeeld of u een contract met een Arbodienst of bedrijfsarts heeft geregeld.
  • Een Beleidsuitvoerings RI&E: Hier wordt gevraagd naar de uitvoering van verplichtingen, bijvoorbeeld of u maatregelen neemt om werkstress te voorkomen.
  • Een RI&E van eigen pand(en): Hier wordt gevraagd naar bijvoorbeeld de inrichting van uw eigen kantoor en de veiligheid in uw magazijn.
  • Een Object RI&E om de situatie van elk object in kaart te brengen: Veel verplichte vragen zijn in bovenstaande RI&E’s al aan de orde geweest, er blijven echter nog een beperkt aantal vragen over die per object beantwoord moeten worden, bijvoorbeeld of de medewerker in het pand voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen tot zijn beschikking heeft.

In samenwerking met RAS en OSB organiseert KMO Solutions meerdere keren per jaar trainingen over het werken met de RIE Schoonmaak.

Laatste nieuws

Ondernemen

Partners