Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Waar kopen schoonmaakbedrijven het liefst reinigingsmiddelen?

Goede reinigingsmiddelen zijn onmisbaar voor een schoonmaakbedrijf. Een ‘goed’ schoonmaakmiddel heeft niet alleen een uitmuntende reinigende werking, maar is tegenwoordig ook steeds duurzamer.Volg Service Management op LinkedIn:

In het Partner of Choice onderzoek vroegen we schoonmaakprofessionals met welke leveranciers van reinigingsmiddelen zij het liefst zaken doen.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder lezers en bezoekers van Service Management. Allereerst werd ze gevraagd of ze betrokken waren bij de inkoop van producten en/of diensten. Zo ja, dan werd gevraagd in welke categorieën zij inkochten. 79% van de ondervraagden is betrokken bij de inkoop van reinigingsmiddelen.

>> Lees ook: Bij deze leveranciers kopen schoonmakers het liefst materialen en benodigdheden

Toplijst en challengers

In deze categorie vroegen we respondenten om de leveranciers te rangschikken naar voorkeur. Op basis van deze voorkeuren konden we een toplijst met de 10 meest genoemde leveranciers opstellen. Bovenaan de lijst vinden we respectievelijk Diversey, Ecolab en Greenspeed.

Daarnaast hebben we een lijst met challengers opgesteld, deze bedrijven zijn wel genoemd door de ondervraagden, maar genieten nog een mindere bekendheid als leverancier van reinigingsmiddelen. Deze bedrijven kunnen we als uitdagers van de top 10 zien, die ook grote kans maken om volgend jaar zelf in de top 10 te staan.

Benieuwd naar de top 10 en de challengers? Bekijk de onderzoeksresultaten hier >>

Lees ook:

Middelen & materialen

Launching Partners