Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

CWS lanceert smartMate om verspilling te verminderen

CWS lanceert een nieuwe functie in de PureLine productlijn die gebruik maakt van IoT. De IoT-oplossing, genaamd ‘smartMate’ stelt facilitair managers in staat om sanitaire ruimtes te controleren op inhoud van de dispensers.

Met smartMate worden zeep-, handdoek- en toiletdispensers verbonden met sensoren en software via Internet-of-Thinkgs-technologie. Dit zorgt ervoor dat gegevens, zoals de gebruiksfrequentie en het voorraadniveau worden uitgewisseld met andere apparaten en systemen. Dit biedt de mogelijkheid om op tijd in te grijpen en de dispensers bij te (laten) vullen en te onderhouden. Via het smartMate online dashboard en app kunnen klanten informatie en gegevensanalyses verkrijgen, die helpen om piekmomenten te voorspellen en lege zeepdispensers te voorkomen. Door middel van locatieweergave kunnen de juiste dispensers worden gecontroleerd, dan wel gelokaliseerd worden.

Lees ook

Meerdere standen

Door het verbruik van dispensers te monitoren en de onderhoudsplanning te optimaliseren, kan smartMate ondersteunen bij het verminderen van verspilling. Daarnaast is de uitgifte van de dispensers op zeven mogelijke standen in te stellen. Product Manager bij CWS Hygiene Nederland, Erik Dorrepaal: "Met smartMate voor de PureLine dispensers worden sanitaire ruimtes naar een hoger niveau gebracht. smartMate ondersteunt bij het verminderen van onnodige verspilling en het verduurzamen van sanitaire voorzieningen."

Conceptrichtlijn Reiniging en desinfectie van ruimte ligt ter inzage

Hygiëne Nieuws

Conceptrichtlijn Reiniging en desinfectie van ruimte ligt ter inzage

Goed en grondig schoonmaken is in zorginstellingen van groot belang voor de gezondheid van de patiënt, cliënt of bewoner. Als hulpmiddel hiervoor is de richtlijn Reiniging en desinfectie van ruimten opgesteld. Deze richtlijn is recent onder de loep genomen. Het is mogelijk om deze maand deze conceptversie te lezen en om commentaar te geven.
Dolmans Preventie en Hygiëne Diensten kan nu ook verdampers en condensatoren reinigen

Hygiëne Nieuws

Dolmans Preventie en Hygiëne Diensten kan nu ook verdampers en condensatoren reinigen

Dolmans Preventie en Hygiëne Diensten heeft een nieuwe dienst toegevoegd aan het portfolio: het reinigen van verdampers en condensatoren. Voor bedrijven die werken met koeltechnische installaties, bijvoorbeeld in de voedselindustrie, is het belangrijk dat de verdampers en condensatoren van het apparatuur in orde zijn. Goed reinigen komt de werking, kwaliteit en levensduur van de apparatuur ten goede.
Hygiëneforum 2023: verantwoord schoonmaken is nog altijd mensenwerk

Hygiëne Nieuws

Hygiëneforum 2023: verantwoord schoonmaken is nog altijd mensenwerk

Meer dan honderd belangstellenden kwamen donderdag 17 mei naar de RAI in Amsterdam om het hygiëneforum van Schoonmakend Nederland, de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) en de NVZ mee te maken. Daar bleek dat verantwoord schoonmaken en hygiënisch gedrag nog altijd mensenwerk is. En dat er een hoop werk aan de winkel is om de kennis over hygiëne op niveau te brengen en te houden.
Blog Frank Veneman: Een schone omgeving is de basis van een veilige omgeving

Branche Blog

Blog Frank Veneman: Een schone omgeving is de basis van een veilige omgeving

In de actualiteit van krapte op de arbeidsmarkt, stijgende prijzen en loononderhandelingen is het COVID-spook niet meer op de voorgrond aanwezig. Toch is er sinds COVID-19 wel het een en ander veranderd. Bijvoorbeeld de erkenning van de schoonmaker. Frank Veneman, bestuurslid bij de Vereniging Schoonmaak Research (VSR), schreef een blog over de veranderingen na de pandemie.
Bert Pol spreekt tijdens Hygiëneforum over hygiëne en gedrag

Hygiëne Nieuws

Bert Pol spreekt tijdens Hygiëneforum over hygiëne en gedrag

Een schoonmaakbedrijf kan werkplekken spic en span maken. Maar hoe zorg ervoor dat ook de eigen medewerkers een bijdrage leveren om de werkplekken bacterievrij houden en dat zij het gewenste gedrag vertonen? Bert Pol, oprichter en voormalig partner bij Tabula Rasa, gaat dieper in op het onderwerp hygiëne en gedrag tijdens het Hygiëneforum, dat plaatsvindt op 17 mei in RAI Amsterdam.

Middelen & materialen

Partners