Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Gaussian Robotics presenteert nieuwe strategie én nieuwe naam

De producent van innovatieve schoonmaak- en servicerobots Gaussian Robotics kondigt de naamswijziging aan in de aanloop van de Interclean Amsterdam: het bedrijf heet nu Gausium. Op het grootste schoonmaakevenement ter wereld presenteert het bedrijf ook haar nieuwste innovatie ‘Phantas’. Beide ontwikkelingen maken deel uit van de nieuwe multi-merk strategie van het bedrijf.

Peter Kwestro, Global Business Development Director bij Gausium, vertelt over de visie achter de naamswijziging: “De nieuwe merknaam representeert de 3I’s visie van het bedrijf: innovatief, intelligent en industrieleider. Innovaties van Gausium worden daarbij ontwikkeld volgende het 3S-principe: slimmer, veiliger (safer) en simpeler.

Phantas op de Interclean

Deze week staat Gausium op de Interclean Amsterdam met de innovatieve schoonmaakrobot Phantas. De robot is hun nieuwste product op het gebied van autonome robots. De robot integreert vier schoonmaakmethodes in een verrassend compact design. Daardoor kan de machine schoonmaken op krappe plaatsen, zoals onder tafels. Dat maakt het breed inzetbaar. Daarnaast kan Phantas door middel van kunstmatige intelligentie zijn omgeving leren kennen, waardoor hij bijvoorbeeld verschillende typen afval kan herkennen. Aan de hand daarvan maakt de robot zelf keuzes.

Marktleider in de service-industrie

Phantas is pas het begin van de ontwikkeling die Gausium de komende jaren wil maken. Het bedrijf wil de marktleider worden in de servicerobotindustrie door in te zetten op een slim serviceplatform en een servicerobot ecosysteem om klanten wereldwijd optimaal te kunnen bedienen.

Nagenieten van Interclean Amsterdam 2022 tijdens (online) reünie

Innovatie Nieuws

Nagenieten van Interclean Amsterdam 2022 tijdens (online) reünie

Interclean Amsterdam sloot afgelopen vrijdag einde dag weer haar deuren, na vier dagen van schoonmaakgeweld. Voor wie nog wil nagenieten bestaat er de mogelijkheid om komende maand via Clean Connect diverse sessies van keynote speakers terug te kijken. En vooruitblikkend; Interclean Amsterdam 2024 vindt plaats van 14 t/m 17 mei 2024.
Dronerobot voor gevelreiniging blikvanger tijdens Interclean 2022

Innovatie Nieuws

Dronerobot voor gevelreiniging blikvanger tijdens Interclean 2022

Het mag één van de opvallendste verschijningen op de Interclean 2022 worden genoemd: de gepatenteerde CleanCopter in hal 5, naast de robotarena. Dr. ing. Daniel Hahn, Global Sales Manager van fabrikant Lissowski Gebäudereinigung legt uit: “Deze hoog-innovatieve dronerobot kan façades van hoge gebouwen automatisch schoonmaken.”
Congres Schoonmakend Nederland inspireert: “We moeten uit onze comfortzone stappen en ons laten prikkelen”

Ondernemen Nieuws

Congres Schoonmakend Nederland inspireert: “We moeten uit onze comfortzone stappen en ons laten prikkelen”

Op de derde dag van de Interclean ging Schoonmakend Nederland de hele dag aan de slag. De brancheorganisatie voor de schoonmaak greep de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld aan voor een ALV en het jaarlijkse congres. Het thema van de dag: orde in de chaos. Want als de coronapandemie ons iets heeft laten zien, dan is het wel dat we altijd orde weten te scheppen in tijden van chaos.
Healthcare Cleaning Forum benadrukt belang van uitvoerbare schoonmaakprotocollen

Hygiëne Nieuws

Healthcare Cleaning Forum benadrukt belang van uitvoerbare schoonmaakprotocollen

Het Healthcare Cleaning Forum, georganiseerd door Interclean en Clean Hospitals, vond plaats op de derde dag van de grootste schoonmaakvakbeurs ter wereld. Belangrijkste doel van het evenement is om een brug te slaan tussen schoonmaak en infectiepreventie. Want die twee moeten goed samenwerken voor 'environmental hygiene' of omgevingshygiëne in zorginstellingen, het thema van de dag.
“Duurzaamheid is voor ons het toverwoord”

Innovatie Nieuws

“Duurzaamheid is voor ons het toverwoord”

Met het motto Clean meets Green wil Vileda Professional de komende jaren een grote slag slaan in het duurzaamheidsvraagstuk. Duurzaamheid is een belangrijke kernwaarde voor de organisatie. “Wij bieden meer dan alleen producten om schoon te maken. Onze oplossingen moeten ook bijdragen aan een gezonde planeet”, zegt Eric ter Hart, Sales Manager Nederland.

Big stories

Machines

Partners