Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

ISS test ecologisch alternatief voor kartonnen wegwerpbeker

De Franse start-up AUUM heeft een technologie ontwikkeld als ecologisch alternatief voor kartonnen en plastic bekers. De oplossing reinigt, desinfecteert en droogt een glas in 10 seconden met slechts 2 cl water, zonder chemicaliën. ISS wordt de eerste partner in Nederland die de oplossing aanbiedt.

ISS test ecologisch alternatief voor kartonnen wegwerpbeker.

Volgens het persbericht gebruikt de ontwikkelde technologie 76 keer minder water dan de vaatwasser en genereert 58 keer minder CO2 dan de kartonnen beker, waardoor totale desinfectie zonder chemicaliën wordt gegarandeerd. De oplossing wordt al door 120 zakelijke klanten in Frankrijk gebruikt.

ISS: tests bij verschillende klanten

De oplossing wordt momenteel getest door verschillende klanten van ISS Nederland die het concept snel willen inzetten bij haar klanten voordat het verbod op kartonnen bekers in werking treedt.

Vanaf 2024 moeten alle koffiebekertjes afwasbaar zijn of grotendeels worden gerecycled. Veel bedrijven oriënteren zich momenteel op alternatieven voor wegwerpbekers.

Heb jij de Schoonmaak Vakdagen al in de agenda staan?

Branche Nieuws

Heb jij de Schoonmaak Vakdagen al in de agenda staan?

Op 15 en 16 november 2022 vindt de vierde editie van de Schoonmaak Vakdagen plaats. Op deze vakbeurs komt iedereen die iets met schoonmaak te maken heeft in Nederland en Vlaanderen bij elkaar om kennis uit te wisselen en te ontmoeten.
Heb je een innovatief idee? Schrijf het tot 8 september in voor de CSU Innovatie Award

Innovatie Nieuws

Heb je een innovatief idee? Schrijf het tot 8 september in voor de CSU Innovatie Award

De inschrijvingen voor de CSU Innovatie Award 2022 staan nog anderhalve week open. Tot 8 september kan iedere ondernemer, startup en student zijn of haar innovatieve idee voor de facilitaire branche om mee te dingen voor de Innovatie Award.
VSR-voorjaarsevent op 7 september

Middelen & materialen Nieuws

VSR-voorjaarsevent op 7 september

De Vereniging Schoonmaak Research houdt op 7 september naar voorjaarsevent. Dat klinkt wat vreemd, maar het event is verschoven van mei naar september. Vandaar.
Wat is het optimale schoonmaakmoment?

Innovatie Nieuws

Wat is het optimale schoonmaakmoment?

Wat is het optimale schoonmaakmoment? NS en ProRail willen een model ontwikkelen waarmee ze dat kunnen bepalen.
Zeepdispenser met harde zeep op de markt

Innovatie Nieuws

Zeepdispenser met harde zeep op de markt

Geen vloeibare zeep, maar flinters van harde zeep die uit een dispenser komen. De Leverancier Facility Trade Group biedt deze innovatie in de schoonmaakmarkt aan. De zogeheten Lesseau zeepdispensers zijn van Nederlands design en hebben diverse designawards gewonnen.

Meest recent

Innovatie

Partners