Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Amsterdam Innovation Award 2022: dit zijn de genomineerden

Van doekjes gemaakt van plastic flessen die zijn ingezameld aan kusten tot milieubewuste schoonmaakrobots of een spuitfles die kraanwater verandert in watergedragen ozon. Een onafhankelijke jury selecteerde uit 78 inzendingen in 4 categorieën de 12 genomineerden voor Interclean’s Amsterdam Innovation Award. Stemmen voor de Visitors Choice kan vanaf april op de website van Interclean Amsterdam. De categoriewinnaars en de overall winnaar van de Amsterdam Innovation Award worden op 10 mei, de eerste beursdag van Interclean Amsterdam, bekendgemaakt.

Winnaars van de Amsterdam Innovation Award 2018: Kärcher

De eerste editie van de Amsterdam Innovation Award (AIA) waarin er gewerkt is met nieuwe, thematische categorieën leverde 78 inzendingen op. De meeste inzendingen waren er voor de categorieën Sustainability & Environment en Workforce & Ergonomics.

Fantastisch om te zien dat de industrie tijdens de pandemie is blijven innoveren.

Robert Stelling (Director Interclean Global Events) over de inzendingen: “Fantastisch om te zien dat de industrie tijdens de pandemie is blijven innoveren, z’n belangrijke rol heeft gepakt en heeft laten zien wat de belangrijke invloed van schoonmaak is op een gezonde en veilige werk- en leefomgeving. Ik zie er naar uit om de industrie weer bij elkaar te brengen en te helpen hun innovaties aan de markt te tonen. Uiteraard zullen daar ook alle genomineerden van de AIA zichtbaar zijn.”

Lees ook

Duurzame en slimme oplossingen

Michelle Marshall (juryvoorzitter AIA): “Veel van de producten die we hebben gezien zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid. Wat vooral opviel, was dat er veel meer werd nagedacht over het gebruik van plastic – waar het vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en hoe het past in een circulaire economie. En we kunnen natuurlijk ook niet voorbij aan alle ‘slimme’ oplossingen. Daarin zagen we interessante ontwikkelingen, met onder meer een groot aantal innovaties met ingebouwde digitale technologie in allerlei vormen. Bij schoonmaken zal de mens echter altijd een belangrijke rol blijven spelen en we zijn dus ook blij met de voortdurende ontwikkeling van meer ergonomische, gebruiksvriendelijke handmatige hulpmiddelen waarmee dagelijkse schoonmaaktaken verder worden vergemakkelijkt.”

De genomineerden voor de Amsterdam Innovation Award 2022:

Categorie: Sustainability & Environment

 • Maya Professional Tools, EVERSEA Multipurpose Cloth: gemaakt met 30% Seaqual® Yarn door PET te verwerken uit plastic flessen die zijn verzameld aan kusten, stranden, zeeën en rivieren.
 • Tork Biobased Heavy-Duty Cleaning Cloth: helpt het verbruik van fossiele materialen te verminderen en tegelijkertijd de reinigingsefficiëntie te verbeteren.
 • Spectro, Ecodos Dosage Bottle: doseerfles, 100% gemaakt uit 's werelds eerste gesloten recyclingcyclus van plastic verpakkingen in de schoonmaakindustrie.

Lees ook:

Categorie: Smart Technologies & Digitalisation

 • FHP Vileda SCS, Swep Evidence System D: geavanceerd reinigingssysteem dat een snellere, duurzamere reiniging mogelijk maakt en tegelijkertijd aangeeft dat de klus geklaard is.
 • Lionsbot International, R3 Scrub: de persoonlijke robotassistent van de schoonmaker, een robot die iedereen overal kan gebruiken.
 • Gaussian Robotics, Gaussian Scrubber 50 Pro: een AI-geïntegreerde commerciële reinigingsrobot die automatisch schrobben, vegen, dweilen en ontsmetten ondersteunt.

Categorie Workforce & Ergonomics

 • Kärcher, BVL 5/1 Bp: batterijgevoede ergonomische rugzakstofzuiger gemaakt van innovatief en ultralicht EPP-materiaal.
 • RCM, Nexbot: een autonome scrubber, gemaakt om snel grote ruimtes schoon te maken met een minimale impact op het milieu en een grotere winstgevendheid van schoonmaken.
 • Arcora International, Arcora Pu-Pad Light: vloerpad voor alle waterbestendige oppervlakken met een oppervlakte van 80.000 m².

Categorie Health & Hygiene

 • Alani Higiene Profesional, Coreless Centre Pull Paper Towel in Tad: –papierrol met verbruikscontrole en afvalvermindering.
 • Consensus Group, EnozoPRO: spuitbus die direct water omzet in watergedragen ozon. Niet giftig, duurzaam en milieuvriendelijk, zonder geur- of kleurstoffen.
 • AR-CO Chimica, Aladin GT5: het Aladin-systeem is een automatische distributeur van supergeconcentreerde producten, om gebruiksklare oplossingen in de juiste hoeveelheid te verkrijgen.

Lees ook:

Stemmen op favoriet

Vak- en branchegenoten kunnen vanaf april tot en met 3 mei stemmen op hun favoriete innovatie via de website van de Interclean. De genomineerde met de meeste publieksstemmen wint het Visitors’ Choice certificaat.

De bekendmaking van de categoriewinnaars, de Visitors’ Choice en de uitreiking van de Innovation Award aan de overall winnaar vindt plaats op dinsdag 10 mei tijdens Interclean Amsterdam in RAI Amsterdam.

Ook interessant

Meest recent

Innovatie

Partners