Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Het belang van goede hygiëne in ziekenhuizen

Jan Flament, directeur van Ziekenhuis Geel en Ron Embrechts, hoofd Facilitaire Diensten van het UZ Brussel en Peter Elders, Manager Facilitair bij Tergooi zijn 29 september te gast in het tv programma Captains of Cleaning.

In het tweemaandelijkse tv programma gaat presentator Rens de Jong (foto) in gesprek met captains over trends en ontwikkelingen in de facility- en schoonmaakservices in ziekenhuizen. In deze nieuwe aflevering van Captains of Cleaning staan ziekenhuizen centraal. Zij hanteren hoge hygiënenormen en dat vraagt om de beste schoonmaakservices. Hoe voldoe je aan de eisen, en hoe zet je net dat ene stapje verder?

Live uitgezonden

De talkshow wordt live uitgezonden vanuit de i-team Global studio in Eindhoven. Mehmet Yavri, eigenaar van schoonmaakservice Cleaning 2001, waagt zich buiten de studio daarnaast aan een ware cleaning challenge. Het programma wordt muzikaal omlijst door I-entertainer Aristakes. I-chef Bart Haans bereidt tijdens het programma een heerlijk gerecht in de keuken. Ruben Lijzenga, hoofdredacteur van CleanTotaal, licht tijdens het programma de laatste trends toe.

Op Youtube

Het programma is 29 september om 10 uur live te bekijken op het Youtube kanaal van leverancier i-team Global en het platform captainsofcleaning.com.

Asito en Bravis ziekenhuis mooi voorbeeld van duurzame samenwerking

Specialisme Nieuws

Asito en Bravis ziekenhuis mooi voorbeeld van duurzame samenwerking

Al sinds 2008 werken schoonmaakbedrijf Asito en Bravis ziekenhuis samen. In de jaren die volgden hebben de twee partijen die samenwerking verdiept tot een succesvol partnerschap. Dat gaat zo ver, dat Asito zelfs meedenkt over de nieuwe locatie van het ziekenhuis. Zo lezen we op de website van het schoonmaakbedrijf.
CSU en MUMC+ over ziekenhuisschoonmaak: “Patiënt verwacht gezondheid én beleving”

Specialisme Verdieping

CSU en MUMC+ over ziekenhuisschoonmaak: "Patiënt verwacht gezondheid én beleving"

Bij het schoonmaken van een ziekenhuis staat hygiëne voorop. Dat is immers medebepalend voor de gezondheid van de patiënt. Maar ook beleving speelt een steeds grotere rol voor de schoonmaak. “We gaan steeds meer op een vijfsterrenhotel lijken.”
Asito en VUmc vernieuwen samenwerking na Europese aanbesteding

Ondernemen Nieuws

Asito en VUmc vernieuwen samenwerking na Europese aanbesteding

Amsterdam UMC startte afgelopen jaar een Europese aanbesteding voor de schoonmaakdienstverlening voor beide locaties: AMC en VUmc. Hago Zorg kreeg de eerstgenoemde gegund. Het VUmc werd opnieuw aan Asito gegund. Zij maken daar als sinds 2013 schoon en blijven ook de komende jaren verantwoordelijk voor de schoonmaak.
Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC) wil zorgschoonmakers bereiken

Branche Nieuws

Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC) wil zorgschoonmakers bereiken

Een financiële bijdrage voor álle (nabestaanden van) zorgmedewerkers, waaronder ook schoonmakers, die door hun werk in de coronazorg op de intensive care zijn opgenomen of zijn overleden. Zodat zij, naast de zorgen en het verdriet, niet ook nog met financiële problemen worden geconfronteerd. Dat is sinds de start van Stichting ZWIC het doel geweest. Ruim twee jaar later heeft ZWiC aan 134 (nabestaanden van) medewerkers een eenmalige financiële bijdrage kunnen uitkeren. Nu de pandemie in een andere, beter beheersbare fase terecht is gekomen, zet de Stichting een laatste offensief in om medewerkers die tot de doelgroep behoren, te bereiken. Per 30 juni 2023 houdt ZWiC op te bestaan.
Belgisch ziekenhuis omarmt schoonmaakrobots Spic en Span

Machines Nieuws

Belgisch ziekenhuis omarmt schoonmaakrobots Spic en Span

Het Belgische Imeldaziekenhuis heeft er sinds kort twee collega’s bij: de schoonmaakrobots Spic en Span van HiGineus. Zij komen de basistaken van de schoonmaakmedewerkers verlichten, zodat zij tijd hebben voor andere taken.

Best gelezen

Hygiëne

Partners