Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Effektief en AFAS Live blijven “partners in crime” duurzaamheid

Effektief mag ook de komende vijf jaar de schoonmaakdienstverlening verrichten bij AFAS Live. De succesvolle samenwerking is namelijk verlengd. De focus ligt op doorontwikkeling in thema’s als duurzaamheid en partnership.

v.l.n.r. Kim Mansveld (Manager Sponsoring AFAS Live), Birgitte de Winter (Directeur AFAS Live), Patrick Reinders (Directeur Effektief), Nina Poort (Operationeel Directeur Effektief).

Sinds 2007, toen AFAS Live nog de Heineken Music Hall heette, is Effektief verantwoordelijk voor het schoonmaakonderhoud op deze locatie. Na het aanbestedingstraject in 2021 succesvol te hebben doorlopen, is Effektief per 1 november 2022 opnieuw verkozen als beste partner voor het verrichten van de schoonmaakdienstverlening. Het contract wordt verlengd met vijf jaar.

AFAS Live is gevestigd aan de Johan Cruijff Boulevard in Amsterdam Zuidoost, ontvangt jaarlijks ruim 600.000 bezoekers en is meerdere malen genomineerd voor de Pollstar Award voor de beste internationale concertlocatie.

Duurzaamheid

De klimaatdoelstelling van AFAS Live is om uiterlijk in 2030 concerten, festivals en evenementen klimaatneutraal en circulair te organiseren. Hier geeft Effektief invulling aan door bijvoorbeeld afvalarme en biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen in te zetten en door haar CO²-uitstoot bij AFAS Live te compenseren. Zo draagt het schoonmaakbedrijf bij aan de klimaatdoelstellingen van AFAS Live, die hierin zelf ook al koploper is door honderd procent van alle gebruikte plastic bekers in te zamelen en te recyclen, gebruik te maken van stadswarmte en afval in te zamelen in zes stromen.

Bijzondere pilot

AFAS Live en Effektief starten dit jaar met een bijzondere pilot. Voorafgaand aan één van de concerten is het mogelijk om met een ludieke merkactivatie kennis te maken met het schoonmaakbedrijf. Effektief wil zo gasten enthousiasmeren voor een baan in de schoonmaak. “De schoonmaak binnen AFAS Live is zichtbaar en professioneel ingeregeld, dus de gasten zien tijdens hun concertbezoek direct hoe leuk werken voor ons schoonmaakbedrijf is”, zegt Patrick Reinders, directeur van Effektief.

Toegewijd team

Effektief is inmiddels al 15 jaar partner van AFAS Live. Bezoekers treffen altijd een brandschone locatie, terwijl er soms wel drie shows per dag plaatsvinden. Birgitte de Winter, directeur AFAS Live, vertelt: “Voor bezoekers is het vanzelfsprekend dat onze locatie er keurig en schoon uitziet. Wat zij niet zien is dat daar een toegewijd team achter schuilgaat, dat altijd klaarstaat om met veel zorg de schoonmaak te verzorgen. Dat waarderen we ontzettend. Effektief is voor ons al jaren een betrouwbare partner, waarmee we graag de samenwerking voortzetten.”

Nieuws

Duurzaam

Partners