Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

Balanz Facilitair verwerft B Corp-duurzaamheidscertificaat

Naast Tony's Chocolonely, Auping en Triodos Bank mag nu ook schoonmaakbedrijf Balanz Facilitair zich officieel Benefit Corporation, beter bekend als B Corp, noemen. B Corps werken, naast het behalen van winst, aan een meer inclusieve en duurzame economie. Of, zoals B Corp het zegt: using business as a force for good.

Aanpakkers aan het werk helpen

Peter Paul Wiegmans, algemeen directeur Balanz Facilitair: “De certificering is een fantastische bevestiging van onze missie om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – wij noemen ze aanpakkers – aan het werk te helpen. Met de certificering voldoen we aan de hoogste standaarden voor sociale en duurzame prestaties, verantwoordelijkheden en transparantie. Het is een eer om onderdeel uit te maken van een beweging van meer dan 5.200 bedrijven in 83 landen die samen impact willen maken.”

Verificatieproces

Om B Corp te worden is Balanz Facilitair beoordeeld op haar impact op sociale en milieuaspecten. Dit doet B-lab, de certificerende instantie, aan de hand van een pittig verificatieproces. Sven Bloem, projectleider Balanz Facilitair: “Om in aanmerking te komen voor het certificaat meet B-Lab al onze sociale en ecologische prestaties. B-lab beoordeelde onder meer de impact van onze activiteiten op onze medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. Daarnaast moesten we een minimale geverifieerde score behalen op de B Impact Assesment. Het traject nam bijna een jaar in beslag, maar was elk uur investering meer dan waard.”

Rol van betekenis

"Het is niet verwonderlijk dat we hoog scoorden op de sociale aspecten", stelt Wiegmans. “Wij zijn een impactbedrijf dat goed schoonmaakt en gebouwen beheert en niet andersom. Door zoveel mogelijk aanpakkers aan het werk te helpen, dragen we concreet bij aan een samenleving waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dagelijks zijn meer dan 700 aanpakkers aan de slag bij onze opdrachtgevers. We bewijzen daarmee dat het mogelijk is om commercieel succesvol te zijn en tegelijkertijd impact te maken.”

Mooiere teams

“Ik merk nog steeds dat er koudwatervrees is om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Uit angst voor potentieel verzuim of extra kosten in de aansturing. Mijn tip is om het gewoon te doen. Je krijgt er (veel) meer voor terug dan dat je erin stopt: meer werkplezier, mooiere teams en enorm loyale medewerkers.”

Drie jaar geldig

Het B-Corp certificaat is drie jaar geldig. Ieder jaar opnieuw moet Balanz Facilitair de BIA opnieuw doorlopen. Bloem: “En dat is goed, want hoewel we op de sociale aspecten uitzonderlijk hoog scoorden, hebben we nog stappen te zetten om onze negatieve impact op het milieu te verlagen en de impact op onze klanten verder te vergroten. Daar kunnen we de komende jaren mee aan de slag. Met dank aan de opdrachtgevers van het eerste uur."

Zo krijgen ‘groene activiteiten’ in de schoonmaak echt impact

Duurzaam Nieuws

Zo krijgen ‘groene activiteiten’ in de schoonmaak echt impact

Duurzaamheid. Elk bedrijf in de schoonmaaksector heeft dit thema op de één of andere manier verweven in de bedrijfsfilosofie. Maar hoe krijgen die ‘groene activiteiten’ echt impact? Alles wat u moet weten over de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN.
FMN: ‘Facility managers hebben cruciale rol bij klimaatopgave’

Duurzaam Nieuws

FMN: ‘Facility managers hebben cruciale rol bij klimaatopgave’

Facility managers spelen een cruciale rol bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving en het realiseren van de klimaatdoelen. Ze willen die rol ook pakken. Zo bleek afgelopen donderdag, 23 mei 2019, bij het FMN voorjaarscongres ‘Connect XL: Op weg naar Parijs– de rol van facility managers in onze klimaatopgave’ dat FMN samen met CFP Green Buildings organiseerde.Volg Service Management op LinkedIn:
3 voordelen van ecologische schoonmaakmiddelen

Duurzaam Nieuws

3 voordelen van ecologische schoonmaakmiddelen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt in de huidige maatschappij steeds belangrijker. Ook in de schoonmaakbranche wordt er meer en meer aandacht besteed aan mens én milieu. Niet zo gek dus, dat ecologische schoonmaakproducten terrein lijken te winnen. Twijfel je nog aan de overstap naar ecologisch? Met deze drie voordelen ben je zó verkocht.
Yasin Bokadid: De 5 voordelen van het inhuren van een milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf

Duurzaam Verdieping

Yasin Bokadid: De 5 voordelen van het inhuren van een milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf

Als bedrijf wil je een betrouwbaar schoonmaakbedrijf inhuren. Eentje die netjes schoonmaakt en zorgt dat de spullen van een bedrijf niet alle richtingen opvliegen en blijven waar ze blijven. Maar naast betrouwbaarheid is er nog een andere component die erg belangrijk is geworden bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf en dat is milieuvriendelijkheid.

Nieuws

Duurzaam

Partners