Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Baan zonder sollicitatie bij GWS dé Schoonmaker: ‘Echt, wie het eerst komt, krijgt hem’

Een baan krijgen zonder sollicitatiegesprek. GWS dé Schoonmaker start met open hiring. “Echt waar”, zegt directeur Gaby Westelaken. “Wie het eerst komt, krijgt de baan!”Volg Service Management op LinkedIn:

Bron: BD

Open hiring is een fenomeen dat uit Amerika is komen overwaaien. Solliciteren is er niet meer bij. Je moet je ‘gewoon’ melden bij het bedrijf met je naam en contactgegevens en dan wordt je aangenomen.  Net als in de VS is het in Nederland een manier om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, toch aan een baan te helpen. In ons land ging het anderhalf jaar geleden van start. Er zijn nu zo een 18 bedrijven die ermee werken.

>> Lees ook: Werkloosheid 2021: aandacht voor jongeren en mensen met een arbeidsbeperking

Geen verdere eisen vooraf

Schoonmaakbedrijf GWS dé Schoonmaker uit Rosmalen is net aangehaakt. Directeur Gaby Westelaken verwacht een dezer dagen de eerste medewerker aan te nemen die niet heeft gesolliciteerd. En prettig: in het geval van GWS dé Schoonmaker zijn er al vacatures voor leerling-glazenwasser en algemeen medewerker.

“Er worden ook geen verdere eisen vooraf gesteld. Ja voor leerling-glazenwasser moet de kandidaat in ieder geval kunnen staan”, zegt Westelaken. Zijn bedrijf toont al jaren een sociaal gezicht waar het gaat om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te laten werken. “In onze vestiging in Eindhoven loopt een enigszins vergelijkbaar project. Maar daar worden de kandidaten gestuurd door de gemeente. Het zijn mensen met een uitkering en die móeten solliciteren. Daar zit dwang achter en niet altijd motivatie. Dat gaat ook lang niet altijd goed. Bij open hiring ligt het initiatief bij de mensen zelf. En als werkgevers gaan wij ervan uit: wie zich meldt, die is gemotiveerd genoeg.”

>> Lees ook: Blog Linda Bekebrede: Baankansen in de schoonmaak afgenomen door corona? Welnee!

Serieuze begeleiding

Westelaken promoot de nieuwe aanpak in de regio Rosmalen. “Wij zelf geloven altijd in kansen voor mensen. We willen ook andere werkgevers enthousiast maken. Logistiek bedrijf Chain Logistics in Uden heeft er al goede ervaringen mee. Wat belangrijk is om het te laten slagen is dat bedrijven serieus aan begeleiding doen. Nieuwe mensen moeten echt goed ingewerkt worden.”

Westelaken beseft dat deze manier van werven niet voor alle functies en niet in alle sectoren toepasbaar is. “Uit ervaringen tot nu toe in het land blijkt dat het vooral om productiewerk gaat, bijvoorbeeld bakkerijen en banen in de logistiek. In ieder geval ook werk waarbij fysieke inspanningen nodig zijn.”

En voor wie uiteindelijk zonder sollicitatie een baan vindt, gelden wel alle ‘normale’ procedures rond proeftijd en dergelijke, benadrukt Westelaken. Dat hoort ook bij een echte baan.

Bron: BD

Lees ook:

Nieuws

Duurzaam

Partners