Leestip: boek vol schoonmaakhacks

Leestip: boek vol schoonmaakhacks

Het eerste schoonmaakboek van Gavin Raaijen, beter bekend als @Gavincleany op TikTok, verscheen afgelopen 4 april 2024: Slim & Supersnel Schoonmaken. Raaijen geeft in zijn boek tips en uitleg over schoonmaak.

Raaijen heeft een missie. Hij wil Nederlanders beter leren schoonmaken, zonder dat ze daarvoor langer moeten schrobben of dure producten in huis hoeven te halen. Hij heeft voor elk vuilprobleem de beste schoonmaakoplossing en legt ook graag uit waarom.

Basis van de schoonmaak

In zijn boek gaat Raaijen eerst in op de basis van goed schoonmaken, van de meest efficiënte routine tot een praktisch overzicht van de beste producten en hulpmiddelen. Hierbij heeft hij ook aandacht voor zaken als duurzaamheid en huis-, tuin- en keukenmiddeltjes als azijn, baking soda en citroensap.

Schoonmaakhacks

Na de basis gaat Raaijen echt los. Hij heeft honderd volgens hem revolutionaire schoonmaakhacks voor elke ruimte, van de keuken en de badkamer, tot de slaapkamer, woonkamer en het kantoor. Denk aan het verwijderen van vlekken uit textiel met wodka. Of je bestek weer laten glimmen met een bolletje plasticfolie in de vaatwasser. Of hoe je het beste heel snel schoonmaakt als je onverwachts visite krijgt of een grondige poetsbeurt na een feestje of verhuizing.

Lees meer: