4 schoonmaakbedrijven failliet in februari

4 schoonmaakbedrijven failliet in februari

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft weer de maandelijkse faillissementscijfers gepubliceerd. Daaruit blijkt dat er vier schoonmaakbedrijven de deuren moesten sluiten in februari.

In februari zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari. Dat is een daling van 7 procent. Toch zijn er in de eerste twee maanden van 2024 al ruim 40 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode in 2023. De trend van het aantal faillissementen is dan ook al bijna twee jaar stijgend. Vanaf mei 2022 lag het aantal faillissementen onafgebroken hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Schoonmaak

In februari zijn dus in totaal vier schoonmaakbedrijven failliet verklaard. Dat zijn er vier minder dan de maand ervoor. Onder die vier waren afgelopen maand geen eenmanszaken.

Handel wederom bovenaan

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in februari 320 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel net als vorige maand het grootste aantal faillissementen, namelijk 65. Dat is 19 procent minder dan in januari. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.