Aectual krijgt certificaat voor duurzaam interieurdesign

Aectual krijgt certificaat voor duurzaam interieurdesign
Panelen gemaakt van gerecycled materiaal bij Tetra.

Producten aanschaffen die zijn gemaakt van gerecycled afvalmateriaal is een praktische manier om de transitie naar een duurzame bedrijfsvoering te bevorderen. Aectual gebruikt afval als grondstof voor architectuur- en interieurdesign. Als erkenning voor de vooruitstrevende technologische en circulaire werkwijze heeft het bedrijf het Fit For the Future-certificaat van Vodafone Business gekregen.

Aectual verandert met behulp van XL 3D-printers afval in nieuwe CO2-neutraal geproduceerd architectuur en interieurdesign. Voorbeelden zijn de etalagegevels van Tifanny & Co. en Nike of de samenwerking met Philips voor designlampen. Daarnaast werkt het bedrijf met een circulair terugnamesysteem: bedrijven kunnen de producten na gebruik terugsturen of laten ophalen, waarna de onderdelen worden hergebruikt voor nieuwe ontwerpen.

Van afval tot design

Aectual verbindt de ontwerpen van designers met gerecycled afvalmateriaal. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met Tetra Pak, waar het per jaar 200 miljard drankenkartons voor nieuwe design producten recycled. Drankenkartons bestaan voor circa 75 procent uit karton en 25 procent uit een polymeer-aluminiummix, oftewel ‘PolyAl’. Het karton wordt hergebruikt om bijvoorbeeld toiletpapier van te maken. Het overgebleven PolyAl wordt gebruikt als basismateriaal voor de 3D-productie van Aectual. Kleine stukjes aluminium geven diepte aan een keramiek-achtig materiaal dat het printen van bijzondere patronen en vormen mogelijk maakt. Aectual maakt hier vervolgens op maat gemaakte interieurproducten van.

Oprichter Hans Vermeulen is blij met het Fit For the Future-certificaat. “Met het certificaat hopen we aanzien in en buiten de interieurwereld te verkrijgen, zodat het geluid voor een duurzame toekomst almaar versterkt wordt.”

Lees ook: