CWS en Made Blue willen schoon (drink)water en hygiëne voor iedereen

CWS en Made Blue willen schoon (drink)water en hygiëne voor iedereen

Het is belangrijk dat iedereen toegang heeft tot schoon water en een goede hygiëne. Dat is de motivatie van CWS om de Made Blue Foundation te ondersteunen. De samenwerking is recent bekrachtigd. Voor elke verhuurde sensorkraan wordt 10.000 liter schoon water gedoneerd aan ontwikkelingslanden via deze foundation.

Tussen 2019 en 2022 heeft CWS als tientallen miljoenen liters water mogen doneren. Nu gebeurt dat opnieuw. Het doel van de samenwerking tussen CWS en Made Blue is  schoon (drink)water en hygiëne voor iedereen. Harri Smit, Regional Managing Director van CWS Hygiene Nederland & Zweden, kijkt ernaar uit om samen met klanten impact te maken. Enerzijds met de waterbesparende en hygiëne verbeterende oplossingen in Nederland, anderzijds door via Made Blue dit ook in ontwikkelingslanden te realiseren. “Daarom schenken we voor elke verhuurde sensorkraan 10.000 liter water aan ontwikkelingslanden. Per kraan krijgen 10 kinderen gedurende een heel jaar toegang tot schoon water op school.”

In het kader van de nieuwe samenwerking is Machiel van Dooren, medeoprichter van Made Blue, op bezoek geweest bij CWS Hygiene in Den Bosch. Hij gaf aan erg blij te zijn met de samenwerking. “Niet alleen kunnen wij hierdoor schoon water realiseren in ontwikkelingslanden, tegelijkertijd voorkomen de oplossingen van CWS onnodig verbruik van schoon water in ons eigen land.” Andere voordelen van een sensorkraan zijn dat deze gebruiksvriendelijk is en hygiënisch omdat je de kraan niet aanraakt.

Vervuild drinkwater

Het gebrek aan (schoon) water maakt dat in ontwikkelingslanden met name vrouwen en kinderen veel tijd kwijt zijn aan het verzamelen van water, waardoor ze niet aan het werk of naar school kunnen. Ook overlijden jaarlijks veel mensen als gevolg van vervuild drinkwater en slechte sanitaire voorzieningen.

Lees ook: