Stem nu nog op het beste schoonmaakidee van 2023

Stem nu nog op het beste schoonmaakidee van 2023

Onder het motto 'de beste ideeën komen van de beste schoonmakers' roept CSU weer het beste schoonmaakidee van 2023 uit. Tot 6 oktober konden ideeën ingezonden worden en nu is het tijd te kiezen uit de top-8 van deze ideeën. Stemmen kan nog tot en met 17 december.

Een goed idee ontstaat vaak niet zomaar, maar door samen slimmer te zijn. Daarom spoort schoonmaakbedrijf CSU iedereen aan om actief mee te denken aan ideeën om het schoonmaakwerk gemakkelijker, beter, leuker en/of duurzamer te maken. Zeker omdat de schoonmaakmedewerker dagelijks ervaart hoe het werk of de samenwerking met collega’s of klanten beter gemaakt kan worden. Met die input kunnen schoonmaakbedrijven aan de slag om het verschil te maken.

Top-8 goede ideeën

De ideeën uit de top-8 lopen enorm uiteen, van educatie op scholen tot een geautomatiseerde toiletborstel. De gehele top-8 bestaat uit de volgende ideeën:

  1. Geautomatiseerde toiletborstel: Borstels kunnen worden geautomatiseerd, wat de snelheid en kwaliteit van het reinigen verbetert.
  2. Extra schoonmaakwerkzaamheden actie: Wanneer je op een rustigere dag tijd over hebt, ga je iets extra grondig schoonmaken. Van dit extra werk maak je een voor en na foto. Voor de top 3 kan dan een passende prijs worden gemaakt (hoeft niet altijd geld te kosten). Dit motiveert om bepaalde plekken goed schoon te maken.
  3. Educatie voor scholen: Een cursus over hygiëne en huishoudelijk gedrag voor scholen. Waarom het bijvoorbeeld belangrijk is om een kauwgum niet op de grond te gooien, waarom het niet fijn is om iets mee te nemen en het niet terug te zetten op zijn plek (bijvoorbeeld een stoel) en waarom het belangrijk is om het toilet goed schoon te maken.
  4. Telescopische plintenborstel: Een telescopische plintenborstel zorgt ervoor dat je je werk goed kunt doen, zonder dat dit werk zwaar is voor je rug.
  5. Plekbord: Scholieren lopen niet naar de prullenbak, maar hopelijk wel naar het plekbord. Het plekbord bestaat uit een plexiglas plaat met ophangsysteem. Met achter het plexiglas een afbeelding die verleidelijk is om kauwgom tegenaan te plakken. Zo word alle kauwgom hierop verzameld en niet bijvoorbeeld onder de tafels of stoelen.
  6. Materialenkaart: Een kaart waarop al het schoonmaakmateriaal staat afgebeeld, met vermelding van de naam van het materiaal. Deze kaart kan worden opgehangen in een algemene ruimte of op de werkkar, zodat alle collega’s dit op ieder moment kunnen bekijken. Omdat de Nederlandse taal voor veel medewerkers niet de eerste taal is.
  7. Microvezeldoek met verschillende voor en achterkant: Een duidelijke voor- en achterkant, zodat je met de ene kant de wasbak en rollenhouders kunt schoonmaken en met de andere kant de ‘viezere’ gedeeltes van het sanitair (zoals de toiletbril of een urinoir).
  8. Training voor duurzaam schoonmaakbedrijf: Zorg er met deze training voor dat al je medewerkers getraind zijn in duurzaam schoonmaken en bewustzijn hebben van de milieu-impact van hun werk.

Breng je stem uit

Wie krijgt jouw stem? De winnaar maakt kans op duizend euro. Ook gaat CSU bekijken hoe ze met leveranciers het winnende idee kunnen uitvoeren, zodat schoonmaakmedewerkers er ook echt mee kunnen werken. Stemmen kan dus tot en met 17 december via de website van CSU.

Lees ook: