Vebego vereenvoudigt topmanagementstructuur

Vebego vereenvoudigt topmanagementstructuur

Onlangs maakte Vebego bekend dat Ronald Goedmakers zijn functie als lid van de Board of Directors van Vebego neerlegt. Daarnaast kondigde het familiebedrijf aan een nieuwe managementstructuur aan te brengen.

Drie jaar geleden zette Vebego deze koerswijziging in met een ingrijpende overgang. Uit een groot aantal verschillende middelgrote bedrijven in vier landen ontstonden elf grote bedrijven in vier segmenten: schoonmaak, gezondheidszorg, facilitair management en groenvoorziening. Aangezien elk segment opereert als een sterk, onafhankelijk bedrijf binnen de groepsstructuur, is het niet onlogisch dat de hele Vebego Group als holding ook een andere rol en structuur krijgt.

Internationale focus

De nadruk van de nieuwe koers is het maken van betekenisvolle impact en zakelijk succes. Daarbij is de focus volledig internationaal. De Vebego Group heeft daarbij drie kerntaken:

  • Een strategisch en financieel kader beiden om de continuïteit te waarborgen.
  • De cultuur, impact en het merk Vebergo versterken.
  • Het ondernemerschap in de Vebego-bedrijven stimuleren en onderhouden.

Vereenvoudigde topstructuur

Met die verschuiving wordt de topstructuur van de Vebego Group vereenvoudigt. De huidige groep bestaat uit de Executive Board en de Board of Directors. Deze structuur verdwijnt en per 1 januari 2024 wordt hij vervangen door een Strategic Leadership Team. Dat team gaat leiding geven aan de Vebego Group en bestaat uit Mark van Haasteren (COO BE/NL), Markus Breithaupt (COO DACH), Poléanne Vluggen (CPCO), Sirka Hitze (CFO) en Ton Goedmakers (CEO).

Lees ook: