2 schoonmaakbedrijven failliet in november

2 schoonmaakbedrijven failliet in november

In november zijn er iets meer faillissementen gevallen dan in de maand ervoor, zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zeven meer bedrijven moesten de deuren sluiten in november dan in oktober. Dat is een stijging van twee procent. Daarmee zet de trend, waarbij de faillissementen blijven stijgen, zich voort. Het aantal faillissementen stijgt al ruim een jaar. In de eerste elf maanden van dit jaar zijn ongeveer 56 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in de eerste elf maanden van 2022.

287 bedrijven failliet

Er zijn in november niet gecorrigeerd voor zittingsdagen in totaal 287 bedrijven failliet verklaard. De meeste faillissementen vielen in de handel. Relatief gezien moesten in de sector vervoer en opslag de meeste bedrijven deuren sluiten.

Eenmanszaken schoonmaak

In de schoonmaaksector vielen in november twee faillissementen. Dit waren beide eenmanszaken. Dat is het laagste aantal schoonmaakbedrijven dat de deuren moest sluiten sinds juli. In oktober gingen er nog vier schoonmaakbedrijven failliet.