Schoonmaakbedrijf verhoogt tarieven tweemaal in 2024 met in totaal 9,84 procent

Schoonmaakbedrijf verhoogt tarieven tweemaal in 2024 met in totaal 9,84 procent

De redactie van Service Management kreeg een brief van een schoonmaakbedrijf in handen dat haar klanten laat weten wat de definitieve prijsindexatie voor 2024 wordt.

“Eind juli hebben jullie van ons per e-mail een brief ontvangen waarin wij jullie hebben geïnformeerd over de tussentijdse loonsverhogingen in de cao Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf. In deze brief deden we ook een vooraankondiging voor 2024. Middels deze brief bevestigen wij de definitieve prijsindexatie voor 2024”, zo begint de brief.

Tarieven gefaseerd omhoog

De afgelopen tijd zijn de kosten van personeel, middelen en materialen gestegen, onder meer door de tussentijdse loonsverhogingen voor schoonmaakpersoneel en de hoge inflatie. Daarom ziet het schoonmaakbedrijf zich genoodzaakt de tarieven voor haar klanten aan te passen. “De tussentijdse loonsverhogingen hebben grote gevolgen voor de kostprijs van onze dienstverlening. Daarnaast zijn ook overige kostencomponenten, zoals materialen en middelen, indirecte loonkosten en overige indirecte kosten, duurder geworden. Om de continuïteit van onze dienstverlening te garanderen en de zorg voor onze medewerkers te blijven waarborgen, zijn wij genoodzaakt de tarieven voor onze klanten aan te passen.” De prijzen zullen in twee fases omhoog gaan, zo staat te lezen in de brief. Per 1 januari 2024 komt er 5,14 procent bij en per 1 juli 2024 4,7 procent.

Lees ook: