3 schoonmaakbedrijven failliet in september

3 schoonmaakbedrijven failliet in september

In september zijn er drie schoonmaakbedrijven failliet verklaard. Dat laten de maandelijkse faillissementscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zien.

Over alle sectoren bekeken zijn er 25 bedrijven meer failliet verklaard dan in augustus. Daarmee zet de trend zich voort waarbij de aantal bedrijven dat de deuren moet sluiten hoger is dan in dezelfde maand in 2022. Dit is al zeventien maanden op rij het geval.

Faillissementen schoonmaak constant

In de schoonmaakbranche is het aantal faillissementen in 2023 tot nu toe vergelijkbaar met deze periode in 2022. In beide jaren moesten tot en met september 21 schoonmaakbedrijven de activiteiten staken. Ook in september 2022 gingen drie schoonmaakbedrijven failliet. Van de drie schoonmaakbedrijven die vorige maand de deuren sloten, was één een eenmanszaak.

Specialistische zakelijke dienstverlening

In totaal gingen er afgelopen september 278 bedrijven failliet. Het grootste aantal faillissementen viel in de bedrijfstak specialistische zakelijke dienstverlening. Hieronder vallen onder andere advisering en onderzoek. Met vijftig bedrijven die moesten sluiten is dat bijna een verdubbeling van het aantal dat in augustus failliet ging. Opvallend genoeg nam het aantal faillissementen in de handel af van 86 in augustus naar 44 in september. Ook in de bouwnijverheid nam het aantal faillissementen af. In de horeca steeg het aantal wel weer. Relatief gezien vielen de meeste faillissementen in de sector vervoer en opslag.

Lees ook: