Masterclass over contractwisselingen in de schoonmaak

Masterclass over contractwisselingen in de schoonmaak

In de praktijk ontstaan, met grote regelmaat, ingewikkelde juridische discussies over contractwisseling op grond van artikel 38 van de cao Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf. Het zijn vaak complexe discussies met grote belangen en bijbehorende hoge kosten. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom geeft Hella Vercammen, van The Legal Company, op 5 oktober de masterclass Contractwisselingen in de schoonmaak.

Schoonmaakondernemers met personeel, leidinggevenden, rayonmanagers en andere belangstellenden krijgen tijdens de masterclass informatie over allerlei (juridische) aspecten die kunnen spelen bij een contractwisseling. Vercammen legt uit hoe je door middel van de juiste stappen (volgens de recente cao, wetgeving en rechtspraak) soepel een contractwisseling kunt realiseren. Er worden praktijkvoorbeelden aangehaald en Vercammen geeft handige tips.

Aandacht voor alle partijen

Zowel aan de positie van winnend als de positie van verliezend schoonmaakbedrijf wordt in de masterclass aandacht besteed. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het verplicht moeten overnemen van (ziek of disfunctionerend) personeel, terwijl de opdrachtgever deze werknemers niet meer wil op het object, het als schoonmaakbedrijf op voorhand willen herplaatsen van de werknemers na de contractwisseling en de gevolgen van de nieuwe cao 2022 – 2024 op artikel 38 cao.

Aanmelden voor de masterclass op 5 oktober in Amstelveen kan bij The Legal Company.