Numatic neemt activiteiten van AIRBO BV over

Numatic neemt activiteiten van AIRBO BV over
Rogier Moorman (Numatic) en Henk Klop (AIRBO BV) zijn tevreden over de nieuwe stap.

AIRBO, fabrikant van bouw- en fijnstof-stofzuigers, valt per 1 september onder de vleugels van Numatic. De overname van de activiteiten van AIRBO BV ziet Numatic als een welkome aanvulling. Het is een stap voorwaarts in de strategische keuze om actiever te zijn in de markt van de bouw, renovatie en verhuur. Tegelijkertijd is het een goede manier om zich (verder) te specialiseren op het gebied van stofvrij werken.

Door de overname ontstaat er een nieuwe Business Unit naast de twee bestaande bestaande Numatic @Home (bekend van de stofzuigers Henry en Hetty) en Numatic @Work met het brede assortiment schoonmaakmachines- en materialen voor de professionele schoonmaker.

Integratie assortiment

Rogier Moorman, Managing Director Numatic Benelux, is blij met de soepele overname. “Normaal gesproken realiseren wij onze groei autonoom en daar zijn we de afgelopen jaren goed in geslaagd. De overname van de activiteiten van AIRBO kwam op een goed moment op ons pad en we geloven in het product.” Hij vervolgt: “Wij zullen nieuwe klanten verwelkomen, maar ook ons bestaande netwerk kan nu profiteren van deze fantastische producten, als de Aircleaner, de bijzondere voorafscheiders en de krachtige fijnstof oplossingen.” De integratie binnen het assortiment van Numatic vindt in de komende maanden plaats en dan zijn de artikelen ook via de webshop van Numatic te bestellen.

Actief als adviseur

Eigenaar van AIRBO BV Henk Klopt vertelt dat hij op zoek is gegaan naar een koper voor zijn bedrijf, omdat hij geen opvolging binnen zijn organisatie had. “Numatic was daarvoor de ideale kandidaat vanwege de fijne samenwerking de afgelopen jaren en de kennis die daar al aanwezig is op het gebied van stofvrij werken. Dat het gelukt is AIRBO onder de vleugels van Numatic te krijgen, geeft mij een goed gevoel en ik zal daarom als adviseur nog mijn kennis blijven delen in de nieuwe organisatie.”