Actieweek 'Glazenwassers hebben hart voor de zorg' staat weer voor de deur

Actieweek 'Glazenwassers hebben hart voor de zorg' staat weer voor de deur

Het is bijna zover: van 9 tot en met 20 december (week 50 en 51) vindt voor het vierde opeenvolgende jaar de actieweek  'Glazenwassers hebben Hart voor de Zorg' plaats. In de actieperiode organiseren glazenwassersbedrijven verschillende activiteiten voor bewoners, cliënten, patiënten en zorgverleners in zorginstellingen in Nederland. Volg Service Management op LinkedIn:

Sociale activiteiten met cliënten en patiënten

Tijdens de actieweek tonen glazenwassersbedrijven op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid. Daarbij richten ze zich op de zorg van mensen. Meestal zien patiënten, cliënten, bewoners, verzorgers en vrijwilligers van zorginstellingen (denk bijvoorbeeld aan zorgcentra, ziekenhuizen en Ronald McDonald Huizen) glazenwassers alleen als zij aan het werk zijn. Tijdens de actieperiode doen de glazenwassers samen met hen sociale activiteiten, om zo de verzorgers en vrijwilligers in zorginstellingen te ontlasten en te helpen. Want tijd en ruimte voor extra activiteiten is er vaak niet. Daar willen de glazenwassersbedrijven graag wat aan doen.

Van kerststukjes maken tot poffertjes bakken

Tijdens de actieweek krijgen glazenwassers de mogelijkheid om de bewoners en patiënten van de panden die ze schoonmaken te ontmoeten.  De glazenwassersbedrijven en zorginstellingen spreken samen af wanneer en welke activiteiten gedaan worden. Denk aan het uitdelen van verse poffertjes, het samen maken van kerststukjes, muziek maken of luisteren, of helpen bij het uitserveren van het kerstdiner.

Wil je meedoen? Voor meer informatie kun je terecht bij OSB AWOG, de initiatiefnemer van de actieweek.