Digitalisering schoonmaak: 10 apps en robots in beeld

Digitalisering schoonmaak: 10 apps en robots in beeld

De invloed van digitalisering en robotisering is ook in de schoonmaak zichtbaar. Maar wat is er allemaal al te vinden op gebied van software, schoonmaakapps en robots? We zetten er tien voor je op een rijtje.Volg Service Management op LinkedIn:

1. CleanJack: tijdregistratie en aanwezigheidsregistratie

In Nederland zijn behoorlijk wat partijen actief die zich bezighouden met apps en software voor de schoonmaak. Eén van de aanbieders van dergelijke software is CleanJack. Het bedrijf biedt een interactief systeem voor tijdregistratie en aanwezigheidsregistratie aan, bestemd voor schoonmakers en managers van schoonmaakbedrijven. Die weten daardoor niet alleen op ieder moment wie waar aan het werk is, maar zij kunnen ook opdrachten naar schoonmakers sturen, planningen maken en voor een veel snellere klachtafhandeling zorgdragen.

>> Lees ook: het interview met Niels van den Berg van CleanJack in het Partner of Choice Digimagazine

2. Leviy: app voor organisatie schoonmaakproces

Softwareleverancier Leviy biedt een app die het volledige schoonmaakproces voor projecten organiseert. “Met onze onderscheidende oplossingen voor onder andere kwaliteitscontroles, bezoekverslagen, vragenlijsten, meldingen, planningen en documenten maken wij samen met u graag het verschil. Kijk zeker ook bij onze branchespecifieke managementsystemen. Hiermee organiseert u het volledige schoonmaakproces voor uw specifieke projecten zoals hotels, vakantieparken, fabrieken, ziekenhuizen en vervoersomgevingen.”

>> Leestip: Sebastiaan van der Vinne (Leviy) over coronacrisis: “Het is een rollercoaster”

3. Facility Apps: apps voor operationele werkprocessen

Een andere Nederlandse ontwikkelaar van software voor de schoonmaak is FacilityApps, gespecialiseerd in het ontwikkelen van schoonmaak apps voor operationele werkprocessen op locatie. Het bedrijf plaatst onder meer sensoren om werkprocessen inzichtelijk te krijgen, taken proactief op te starten en continu te monitoren. Schoonmaken met sensoren en real-time meten van gebruik is daardoor mogelijk.

>> Lees ook: Dirk Tuip (FacilityApps): ”De techrevolutie heeft ook impact op de schoonmaak”

4. Nocore: webportals en slimme apps

Nocore Group biedt aan een volledig geïntegreerde software-systeem voor schoonmaakbedrijven én de flexbranche. De software automatiseert commerciële, operationele en financiële processen, waaronder loonverwerking. Door de modulaire opbouw is de software geschikt voor zowel kleine als grote ondernemingen. Middels webportals en slimme apps kunnen werknemers en klanten eenvoudig en snel communiceren met je organisatie.

>> Leestip: Sév Smits (Nocore): “Heb het lef om de digitaliseringsslag te maken”

5. Cleanfix: schrobzuigrobot RA 660 Navi

Ook op gebied van robots zijn er in de schoonmaak al volop ontwikkelingen. Zo ging de volledig zelfstandig werkende schrobzuigmachine van Cleanfix er al in 2016 vandoor met een Innovation Award in de categorie machines. De RA 660 Navi heeft een actieradius van ruim vier uur in huis.

6. Diversey TASKI swingoBot 2000

De TASKI swingoBot 2000 is een unieke zelfstandig functionerende schrobzuigmachine. De nieuwste technologieën zorgen ervoor dat de machine zelfstandig op diverse locaties kan schrobben. Geavanceerde sensoren en software monitoren de omgeving zodat de machine veilig zijn weg vindt, obstakels vermijdt en efficiënt de ruimte reinigt.

>> Lees ook: Hoe ziet Diversey de relatie tussen robot en medewerker?

7. Nilfisk: Robotschrobzuigmachine Liberty SC50

Eind 2019 introduceerde Nilfisk haar eerste autonome reinigingsmachine op de Nederlandse markt: de Liberty SC50. Deze schrobzuigmachine kan op drie manieren gebruikt worden: CopyCatFill-in en Manual. Het is een nauwkeurige en zorgvuldige schrobzuigmachine die gecertificeerd is volgens de meest recente veiligheidsnormen betreffende autonome reinigingsmachines.

>> Lees ook: Nilfisk: “Een autonome reinigingsmachine kan niet zonder gebruiker”

8. Adlatus CR700

De Adlatus CR700 en het service station S700 vormen samen een volledig autonoom vloerreinigingsconcept. De in-huis ontwikkelde software onderscheidt dit concept op het gebied van gebruiksgemak en flexibiliteit. De grote 120 liter tank en de connectiviteit opties geven het geheel een grotere meerwaarde en inzetbaarheid.

9. ICE: De Emma RS26 Autonomous

De Emma RS26 bevat de technologie van Brain Corp. Deze ICE schoonmaakrobot heeft een ingenieus navigatiesysteem en de capaciteit om zichzelf aan te passen aan de omstandigheden. De gebruiker kan kiezen tussen handmatige bediening en volledig geautomatiseerde ‘Robotstand’. Deze dame kan zich aanpassen van een reinigingsgang zonder bediener naar hándmatige bediening. Handig bij een calamiteit.

10. KiteRobotics: Glazenwasrobot

Werktuigbouwkundige Stefan Spanjer richtte Kite Robotics op en ontwikkelde een glazenwasrobot. De roterende borstel van de robot trekt zichzelf in verticale banen over de gevel en reinigt daarbij met koud water zonder zeep zowel de ramen als de rest van de gevel, inclusief kozijnen en beplating.

Lees meer over digitalisering en robotisering: