ICE introduceert nieuwe schoonmaakrobots op ISSA Las Vegas

ICE introduceert nieuwe schoonmaakrobots op ISSA Las Vegas

ICE Companies komt met maar liefst twee autonome schoonmaakrobots; de Whiz stofzuigrobot en de Emma RS26. Beide innovaties introduceert de producent tijdens de ISSA show in Las Vegas, die plaatsvindt van 18 tot en met 21 november.Volg Service Management op LinkedIn:

Whiz stofzuigrobot

De Whiz is een autonome vloerreinigingsmachine voor bedrijven, en is vanaf mei 2020 in de Benelux beschikbaar. De robotreiniger weegt 32 kg en wordt aangedreven door zelfrijdende software en een reeks sensoren van Brain Corp. De robot wordt geleverd met een handvat dat een mens gebruikt om hem de indeling van de ruimte te “leren” die moet worden schoongemaakt. Daarna kan hij de taak autonoom uitvoeren. De machine is uitgerust met een laser afstandsmeter, 3D-camera, botsingssensor en een batterij die de machine tot drie uur lang kan voeden. Hij kan veilig werken, zelfs wanneer er mensen aanwezig zijn.

Tekst gaat verder onder video

Emma RS26 Autonomous

Ook de Emma RS26 bevat de technologie van Brain Corp. Deze ICE schoonmaakrobot heeft een ingenieus navigatiesysteem en de capaciteit om zichzelf aan te passen aan de omstandigheden. De gebruiker kan kiezen tussen handmatige bediening en volledig geautomatiseerde ‘Robotstand’. Deze dame kan zich aanpassen van een reinigingsgang zonder bediener naar hándmatige bediening. Handig bij een calamiteit.


LEES OOK: Drie vragen aan drie robotfabrikanten: “De combinatie mens en machine is essentieel”