Dealerdagen Numatic: gloednieuwe lijnen circulaire schoonmaakwerkwagens

Voor de veertiende keer opent Numatic in Alphen aan den Rijn deze week haar deuren voor groothandels tijdens de zogenoemde Dealerdagen. Van maandag 6 tot en met donderdag 9 mei presenteert het bedrijf haar nieuwste innovaties onder het motto 'vandaag zorgen voor morgen'. Volg Service Management op LinkedIn:

Ook Service Management nam een kijkje om te zien wat Numatic voor de schoonmaakbranche in petto heeft. Eén ding is duidelijk: het bedrijf zet vol in op duurzaamheid en circulariteit.

Een feest voor groothandels

Om het jaar (als er geen Interclean is) organiseert Numatic de Dealerdagen. Alle werknemers van het bedrijf laten zich van hun beste kant zien en verwelkomen vooral groothandels. De dagen zijn inmiddels een waar begrip in schoonmaakland en trekken honderden bezoekers vanuit de Benelux. De organisatie trekt dan ook alles uit de kast om het de gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Naast natuurlijk de netjes opgestelde machines, materialen en werkwagens, valt er te genieten van verse hapjes bereid op een ‘Big Green Egg’, goede koffie met een ‘Henry’-cakeje en een heuse wijnproeverij. Mochten gasten  de behoefte hebben om bij te komen van alle indrukken, dan kunnen ze kiezen voor een stoelmassage of een potje gamen. Een waar feest dus…

Werkwagens van volledig gerecycled plastic

Maar goed, we kwamen natuurlijk niet alleen voor het vermaak. Wat is er nieuw bij Numatic? Duidelijk is in elk geval dat het bedrijf inzet op duurzaamheid en circulariteit. Met als belangrijkste noviteit de drie gloednieuwe lijnen van werkwagens, gemaakt van volledig gerecycled plastic: de Eco-Matic, Servo-Matic en de Pro-Matic werkwagens.

De Eco-Matic is de voordeligste lijn en bestaat voor 100 procent uit de gerecyclede kunststof. Voor gebruikers die net wat meer willen, is er de Servo-Matic lijn. Ook gemaakt van hergebruikt plastic, maar verstevigd met een metalen frame en voorzien van onder meer nieuwe wieltjes, opberglades en duw- en trekbeugel. De Pro-Matic is de toplijn en kan volledig zelf samengesteld worden door de gebruiker. Van de hoeveelheid lades en kastjes tot aan het soort emmers en wielen, en zelfs de kleuren van de hendels en handvatten: alles kan naar wens worden aangepast.

Pads van PET

Ook nieuw én in de categorie duurzaamheid, is het feit dat een groot deel van de pads voor  de schrobmachines tegenwoordig gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. Zelfs een deel van het meubilair in het kantoor van Numatic is gemaakt van gerecyclede materialen. De tafels en kleurrijke stoelen op de foto zijn namelijk van niets minder gemaakt dan de bekende stofzuigers van de producent. En de lampen die er boven hangen? Die zijn gemaakt van oude CD’s.

Stilstand tegengaan met Nu-Assist

Maar niet alle gepresenteerde noviteiten vallen onder de noemers circulariteit en duurzaamheid. Ook digitalisering komt aan bod. Zo is de meerderheid van de schoonmaakmachines voorzien van een QR-code. Door deze code te scannen in de Nu-assist app (gratis te downloaden) krijgen schoonmakers toegang tot informatie over de machine. Zo hoopt de producent onnodige stilstand tegen te gaan, doordat de gebruiker zelf kan zien wat er loos is en hoe dat eventueel op te lossen is. Bij grote problemen zal er uiteraard nog steeds een monteur aan te pas komen, maar stilstand door bijvoorbeeld een verstopte leiding is zo opgelost. De gebruiker kan dit dan zelf oplossen met behulp van een filmpje of gebruiksaanwijzing in de app.

Track and trace

Wat er ook aan zit te komen, is een track en trace-systeem op een aantal van de schrobzuigmachines. Zo kunnen schoonmaakmanagers precies zien waar de machine op dat moment is en hoeveel er al mee is schoongemaakt. Er wordt momenteel druk met het systeem getest en  zal binnenkort beschikbaar worden gesteld.

Duplex machines in assortiment

Als laatste werd ons de nieuwste toevoeging aan het schoonmaakmachine-assortiment getoond. Het komt niet vaak voor dat het bedrijf machines of producten van een ander -niet Numatic- merk aanbiedt in haar assortiment. Maar, zo werd ons verteld, voor de Duplex reinigingsmachines werd graag een uitzondering gemaakt. Er was immers veel vraag vanuit de klanten naar de vloerreinigers, mede doordat ze al wel beschikbaar waren voor de Franse klanten van Numatic.

Dag van de eindgebruiker

De dealerdagen zijn voornamelijk bedoeld voor groothandels. Maar dit jaar wilde Numatic ook de schoonmaakbedrijven verwelkomen en meenemen in de laatste ontwikkelingen. Vandaar dat ze op vrijdag (10 mei) de zogenoemde Dag van de Eindgebruiker aan het programma hebben toegevoegd. Dan worden de deuren voor schoonmaakbedrijven (immers de eindgebruikers van de producten) geopend. Dan is de beurt aan hen om zich te laten onderdompelen in de wereld van de schoonmaakmachines en -materialen van Numatic.