Schoonmakend Nederland haalt inspiratie uit het dierenrijk tijdens Summerevent

Schoonmakend Nederland haalt inspiratie uit het dierenrijk tijdens Summerevent

Het is een grote uitdaging: genoeg mensen vinden én behouden om het mooie werk in de schoonmaakbranche te verrichten. Maar hoe bind je medewerkers langdurig aan je bedrijf? Schoonmakend Nederland gaat in op dit onderwerp tijdens het Summerevent eind augustus. Op het programma staat een presentatie van dierenarts van Martine- Zijll -Langhout en meerdere workshops.

Voor het antwoord op de vraag hoe je spreekwoordelijk de kudde bij elkaar houdt, maakt Schoonmakend Nederland een uitstapje naar het dierenrijk. Letterlijk, want het Summerevent vindt plaats bij Beekse Bergen. En figuurlijk, want tijdens deze dag wordt goed gekeken naar de lessen die we kunnen leren van dieren. Bijvoorbeeld hoe je de kracht en zwaktes van een groep kunt herkennen.

Ervaringen delen over leven in het wild

Na het ontvangst geeft Wildlife-dierenarts Martine van Zijll -Langhout een presentatie. Zij reist sinds 1992 de wereld over om te werken met wilde dieren en te strijden voor natuurbehoud. Naast haar huidige banen als dierenarts in Artis en bij Stichting AAP geeft ze les, doet ze onderzoek, publiceert ze artikelen en geeft ze lezingen om mensen te inspireren anders naar de wilde dieren én zichzelf te kijken. Van Zijll -Langhout deelt haar ervaringen over leven in het wild en met de natuur. Ze laat zien hoe je op een slimme manier omgaat met tegenslag, groepsdynamiek en andere uitdagingen en illustreert welke gevaren er voor je op de loer liggen, als je dat niet goed doet.

Workshops

Aanwezigen kunnen ’s middags ook twee workshops volgen. De eerste heeft als thema: (Ver)binden en boeien. Hoe werken dieren in de natuur samen en wat kunnen we daarvan leren? Hoe bouw je relaties op en een cultuur waarin men zich thuis voelt? De tweede workshop heeft als titel Begeleid netwerken. Apen vlooien, maar hoe kunnen wij contact met elkaar maken? Na afloop gaan de deelnemers ook actief het geleerde in de praktijk brengen.

Op pad

Aan het einde van de middag is er een bussafari onder leiding van een ervaren ranger. Tot slot is er een afsluitende barbecue. Leden kunnen zich aanmelden voor het Summerevent via de aanmeldformulier op de website van Schoonmakend Nederland.