Margriet Maris nieuwe centrale vertrouwenspersoon RAS

Margriet Maris nieuwe centrale vertrouwenspersoon RAS

Per 1 september stapt Margriet Maris in de rol van nieuwe centrale vertrouwenspersoon bij de Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. Zij stuurt vanaf dan het team met vier vertrouwenspersonen bij de RAS aan.

Schoonmaakmedewerkers, glasbewassers en leidinggevenden in de branche kunnen bij de RAS terecht voor vertrouwelijke gesprekken over ongewenst gedrag op de werkvloer. Bijvoorbeeld als het bedrijf waar je werkt geen eigen vertrouwenspersoon heeft of als je liever met iemand anders wilt praten. Je kunt daarvoor, desgewenst anoniem, contact opnemen met het Meldpunt ongewenst gedrag van de RAS. Op dit moment is Carla Goossen teamleider van de vertrouwenspersonen bij de RAS. Zij geeft dus per september het stokje door aan Maris.

Veel ervaring

Maris heeft als mediator en extern vertrouwenspersoon veel ervaring in het voeren van lastige gesprekken, luisteren naar mensen die in lastige situaties zitten en het geven van advies. Met haar juridische achtergrond kan zij goed overzien welke mogelijkheden er zijn in verschillende situaties en zij gedurende haar loopbaan fungeerde zij al voor veel organisaties en bedrijven als vertrouwenspersoon.

Vertrouwelijk gesprek

Binnen het team van vertrouwenspersonen heeft iedereen een andere achtergrond en je kunt zelf kiezen met wie je graag in gesprek wilt over ongewenst gedrag dat je hebt meegemaakt/meemaakt. Denk aan pesten, (seksuele) intimidatie, discriminatie, agressie of geweld. De gesprekken zijn altijd vertrouwelijk, dus je werkgever krijgt er niets over te horen, tenzij je dat zelf wel wilt. De vertrouwenspersoon is er om je hart te luchten, maar geeft ook advies of kan je doorverwijzen over welke stappen je verder kunt nemen.