In mei vier schoonmaakbedrijven failliet

In mei vier schoonmaakbedrijven failliet

In mei zijn er vier schoonmaakbedrijven failliet verklaard. Dat is twee meer dan in de maanden ervoor. Daarmee volgt de schoonmaakbranche de lichte stijging die in mei wederom te zien is in het aantal faillissementen over alle branches. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in mei 16 meer bedrijven failliet zijn gegaan dan in april.

Met deze 16 bedrijven blijft het aantal faillissementen nog steeds onder het niveau van voor corona, maar blijft de trend zichtbaar dat het aantal faillissementen stijgt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in mei in totaal 292 bedrijven failliet verklaard. De meeste faillissementen vielen in de handel. Relatief gezien vielen in mei de meeste faillissementen in de horeca.

Hoogste aantal faillissementen dit jaar

In de schoonmaak zijn er in mei dus vier bedrijven failliet verklaard. Er zijn geen eenmanszaken kopje onder gegaan. In dezelfde maand vorig jaar sloten drie schoonmaakbedrijven de deuren. Met vier bedrijven failliet is mei nu de maand waarin dit jaar de meeste faillissementen vielen in de schoonmaak. Tot nu toe stond de teller op twee failliet verklaarde bedrijven per maand.