Dank-je-wel staat centraal tijdens De Dag van de Schoonmaker 2023

Dank-je-wel staat centraal tijdens De Dag van de Schoonmaker 2023

15 juni 2023 is het zover: De achtste editie van De Dag van de Schoonmaker. Het is de dag waarop alle (specialistische) schoonmaakmedewerkers in het zonnetje gezet worden in de vorm van aandacht, een compliment of attentie. Het thema is: dank-je-wel. Immers, een bedankje geven geeft een voldaan gevoel en een bedankje ontvangen geeft nog meer het gevoel van voldoening.

"In heel Nederland, op elke plek en op ieder moment, beleven we de waarde van hygiëne. Hygiëne is essentieel voor ons welzijn. Op donderdag 15 juni vieren we daarom samen De Dag van de Schoonmaker, want de schoonmakers verdienen waardering en respect. Schoonmaken wordt (te) vaak onderschat, maar schoonmaken is écht een vak, een vak met heel veel diversiteiten, kennis en vaardigheden", lichten Marlies, Petra, Carlijn en Denise toe, de vier vrijwilligers van de Dag van de Schoonmaak 2023.

Waarom vieren we De Dag van de Schoonmaker

De oorsprong van de Internationale dag van de Schoonmaker is te vinden in Los Angeles. Op 15 juni 1990 gingen de schoonmakers de straat op voor een demonstratie. Daardoor werden betere arbeidsvoorwaarden voor de schoonmaakbranche ingezet. Elk jaar wordt deze demonstratie herdacht op de Internationale Dag en de Rechtvaardigheid van de schoonmaker. In Nederland staat daarom 15 juni bekend als De Dag van de Schoonmaker. "Zij verdienen dat podium, zij verdienen het om in het zonnetje te staan. Immers, zij maken het verschil!", lichten de vrijwilligers toe.

''We wensen iedereen nu al een stralende dag!'' - Marlies, Petra, Carlijn en Denise

Iedereen kan meedoen

Op woensdag 15 juni wordt de achtste editie van de landelijk vakdag gevierd. Op de website van ddvds is meer algemene informatie en promotiemateriaal te vinden. De hashtag van de komende editie is #ddvds2023 en aanmelden kost niets. "Het levert wel een bedankje op", sluit het team af. "Bedankt dat jullie schoonmaakbedrijf of –dienst zich extra inzet op De Dag van de Schoonmaker 2023."