De vakbeurs voor schoonmaak en hygiëne CMS Berlin vindt in september plaats

De vakbeurs voor schoonmaak en hygiëne CMS Berlin vindt in september plaats

Na een onderbreking van vier jaar vindt de vakbeurs CMS Berlin plaats van 19 tot 22 september 2023. Werving, automatisering en duurzaamheid vormen samen uitdagingen voor de schoonmaakbranche. ''De circulaire economie, het terugdringen van de CO2-uitstoot en het vermijden van afval zijn net zo belangrijk voor deze innovatieve en servicegerichte branche als de integratie van toenemende automatisering, robotica en AI in de dagelijkse werkomgeving,'' geeft Nationaal Gildemeester Thomas Dietrich aan. Dit en meer onderwerpen worden besproken tijdens de vakbeurs voor schoonmaak en hygiëne.

CMS Berlin wordt elke twee jaar georganiseerd door Messe Berlin GmbH. ‘’De belangstelling voor CMS 2023 laat zien hoe belangrijk het is voor de schoonmaakbranche om elkaar weer op het terrein te ontmoeten en face-to-face van gedachten te wisselen,’’ laat Ruth Senitz, directeur van CMS Berlin, weten. Tijdens de vakbeurs ligt de focus op innovaties en technologische vooruitgang in reinigingsmachines en –apparaten en reinigings-, verzorgings- en desinfectieproducten. Voorafgaand aan CMS Berlin publiceert Messe Berlin een Innovation rapport over de innovatieve producten en diensten van exposanten tijdens de vakbeurs.

Infrastructuur

Tijdens de vakbeurs vindt op 20 september de Mobility Cleaning Circle plaats. Internationale transportbedrijven en hun inkopers zullen worden uitgenodigd. Exposanten presenteren praktische toepassingen en nieuwe technologieën voor de grote uitdagingen van het schoonmaken van openbaar vervoer zoals treinwagons, bussen en vliegtuigen, maar ook de gehele transportinfrastructuur zoals treinstations en bushaltes.

Lezingen en shows

Ook vinden er shows plaats die praktische toepassingen van reinigingsmachines en –producten tonen. Op de Ground Maintenance displays tonen exposanten machines, apparaten en accessoires voor het onderhoud van groenzones, straten en paden en winterdienstverlening. Buiten demonstreren exposanten het reinigen van glazen gevels en een verscheidenheid aan hoogwerkers. Daarnaast worden ook lezingen gegeven over onderwerpen uit de branche, waaronder vertegenwoordigers van de horeca en de hygiëne- en gezondheidssector.