Cleassen reageert op beschuldigingen illegale dumping

Cleassen reageert op beschuldigingen illegale dumping

Op 26 juli plaatste NRC een onderzoek over Claessen Tankcleaning in Venlo. Het onderzoek stelt dat Claessen schadelijke stoffen loost in de Maas en dat zij haar werknemers niet beschermt tegen blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Het Venlose bedrijf herkent zich niet in de inhoud van het artikel en hebben een onderzoek gestart naar hoe NRC tot haar conclusies is gekomen.

Het reinigingsbedrijf geeft als verklaring dat het ‘’geen stoffen in de Maas loost. Dit is feitelijk onmogelijk, gelet op de afstand van het terrein tot de Maas en het ontbreken van een verbinding tussen beide’’ Bij Claessen worden tankwagens gereinigd. ‘’Dit gebeurt met gespecialiseerde apparatuur. Water en stoom die bij de reiniging is gebruikt, wordt opgevangen’’. Het bedrijf geeft aan dat de lucht die daarbij vrijkomt, met eventueel gevaarlijke stoffen, ook wordt opgevangen en waar het kan gezuiverd door luchtwassers. ‘’Voor deze werkwijze heeft de gemeente Venlo een vergunning verleend.’’

Inspecties door gemeente

Sinds eind juli hebben meerdere inspecties door autoriteiten plaatsgevonden. De gemeente Venlo heeft naar aanleiding van haar controle op 27 juli een zogenaamde last onder dwangsom opgelegd. Volgens de gemeente is er sprake van een afwijking van de vergunde situatie. Claessen geeft aan daardoor nieuwe reinigingsapparatuur te hebben aangeschaft. De nieuwe apparatuur moet volgens de gemeente nog worden aangemeld zodat een van de reinigingsstraten weer in overeenstemming is met de verleende vergunning. Het Venlose bedrijf is het niet eens met deze overeenstemming en gaat daarover in overleg met de gemeente.

Arbeidsomstandigheden

Over de stelling dat het reinigingsbedrijf haar werknemers niet beschermt tegen schadelijke stoffen, zegt zij het volgende: ‘’Wij hebben voortdurende oog voor een veilige werkomgeving en laten periodiek een blootstellingsonderzoek naar gevaarlijke stoffen doen.