In oktober twee schoonmaakbedrijven failliet

In oktober twee schoonmaakbedrijven failliet

In oktober zijn er twee schoonmaakbedrijven failliet gegaan. Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is één schoonmaakbedrijf minder dan in de maand ervoor.

Met deze twee faillissementen komt het totaal tot nu toe voor dit jaar op 23 schoonmaakbedrijven die de deuren hebben moeten sluiten. De twee faillissementen in oktober zijn beide schoonmaakbedrijven, er zijn geen eenmanszaken failliet gegaan.

Hoogste punt in twee jaar

Over het algemeen zijn er de afgelopen maand wederom meer bedrijven failliet verklaard. Er is nu voor de tweede maand op rij een stijging te zien. Vorige maand werden er, voor zittingsdagen gecorrigeerd, al 25 meer bedrijven failliet verklaard. Deze maand zijn dat er nog eens 45 meer dan in september. Daarmee ligt het aantal failliet verklaarde bedrijven op het hoogste punt in twee jaar. Wel zijn de cijfers nog steeds lager dan voor de uitbraak van corona.

Meeste faillissementen in handel

Er zijn niet gecorrigeerd voor zittingsdagen in oktober 204 bedrijven, instellingen en eenmanszaken failliet verklaard. De handel voerde met 32 gesloten bedrijven wederom de top van de lijst aan. Relatief gezien werden in oktober de meeste bedrijven in de sector industrie failliet verklaard. Vorige maand was dat nog de horeca.