Belastingkorting moet lasten lagere inkomens verlichten

Belastingkorting moet lasten lagere inkomens verlichten

Als de prijzen voor energie en levensonderhoud zo hoog blijven als ze nu zijn, kunnen veel huishoudens op termijn in de problemen komen. Daarom komt het kabinet volgend jaar wellicht met een belastingkorting voor werkenden. Dat laat de (link: https://nos.nl/artikel/2432080-kabinet-wil-met-belastingkorting-werkende-armen-helpen text: NOS target: _blank) weten.

De korting is bedoeld om mensen met een laag of gemiddeld inkomen wat meer financiële ruimte te geven. Ze hoeven met de belastingkorting minder belasting te betalen. Het Centraal Planbureau (CPB) publiceerde vorige week een rapport waarin een donker scenario werd geschetst. In het ergste geval zouden 1,2 miljoen huishoudens hun lasten op termijn niet meer kunnen dragen als de prijzen zo blijven. De belastingkorting moet die mensen dus helpen. Dat zou dan wel pas vanaf volgend jaar in werking treden. In augustus besluit het kabinet over de maatregel.

Verhoging minimumloon

Met de maatregel wil het kabinet ook inzetten op het verminderen van de enorme arbeidsmarktkrapte waarmee veel sectoren kampen. De maatregel spoort parttimers namelijk ook aan om meer uren te gaan werken. Ten slotte is het kabinet van plan het minimumloon te verhogen naar een ruime 12 euro. Dat zit nog wel onder het Europese advies van 14 euro, dat de EU vorige week met een nieuw akkoord betoogde.

Bron: NOS