BubbleFlush van Wecovi één van de winnaars in Pulire

BubbleFlush van Wecovi één van de winnaars in Pulire

Op de schoonmaakbeurs ISSA Pulire 2023 in Milaan zijn de winnende finalisten bekend gemaakt van Product of the Year-verkiezing. Hier kwam de BubbleFlush als één van de winnaars uit de bus, meldt Wecovi uit Zwolle.

De ultrasone trillingen creëren volgens Wecovi "kleine, krachtige luchtbellen in het water die met kracht imploderen om zo kalk en aangehecht vuil in een handomdraai uit het toilet te verwijderen." Eerder al hadden we een interview met Wecovi over de werking van het apparaat. De uitleg daar: "Je steekt hem in het toiletwater en drukt op de knop. Voorin zit een metalen element dat op hoge frequentie – ultrasoon - kan trillen. Die trilling breekt het water in het toilet, waardoor er luchtbelletjes ontstaan. Die belletjes worden zo groot dat ze imploderen en er een hoge waterdruk ontstaat. Dat gebeurt ook waar de kalkaanslag zit, waardoor die loslaat. Dat zie je niet, want de luchtbelletjes zijn heel klein. Ook de vervuiling die je niet ziet, heel lichte kalkaanslag die net begint aan te slaan, verwijder je. Je ziet wel dat het water troebel wordt, doordat de aanslag in het water komt. Dat spoel je vervolgens gewoon door.”

Trots op onderscheiding

Wecovi is trots op de onderscheiding. "Op basis van de kernwaarden kwaliteit, betrouwbaarheid, milieuvriendelijkheid, efficiëntie, ergonomie en zuinigheid zijn meer dan twintig producten beoordeeld door de jury. De BubbleFlush is hierbij in de top 5 geëindigd." De leverancier concludeert: "Dus ook op de ISSA Pulire is men overtuigd van de kracht van de BubbleFlush."