Vebego boekt 1,27 miljard euro omzet over 2020: nettoresultaat bijna verdubbeld in "jaar van uitersten"

Vebego boekt 1,27 miljard euro omzet over 2020: nettoresultaat bijna verdubbeld in "jaar van uitersten"

Internationaal familiebedrijf Vebego heeft haar jaarverslag en de resultaten over 2020 gepubliceerd. Zowel omzet, resultaat als medewerkerstevredenheid zijn gestegen. "De uitstekende samenwerking tussen de Vebego-bedrijven in 2020 is de grootste winst", aldus de facilitair dienstverlener. LEESTIP: Lees meer over de nieuwe strategie van Vebego in Nederland:Volg Service Management op LinkedIn:

De omzet is uitgekomen op € 1,27 miljard (2019: € 1,23 miljard), een stijging van drie procent. Deze stijging komt door omzetgroei in België, Nederland en Zwitserland. In Duitsland daalde de omzet, door het effect van de coronacrisis op personeelsdiensten en facilitaire diensten voor hotels en warenhuizen.

17 miljoen euro winst in 2020

Het nettoresultaat is bijna verdubbeld naar € 17 miljoen (2019: € 9 miljoen), een rendement van twee procent (2019: één procent). De belangrijkste oorzaken van deze stijging zijn het meeconsolideren van de resultaten van overgenomen joint ventures en de stop die aan het begin van de coronacrisis is gezet op alle uitgaven die niet bijdroegen aan het primaire proces. Eind 2020 is begonnen met een inhaalslag: het niveau van investeringen is fors opgeschroefd.

De medewerkerstevredenheid binnen alle Vebego-bedrijven samen kwam uit op 7,8, dit is een stijging ten opzichte van vorig jaar (2019: 7,6).

Extra werk in schoonmaak en zorg

Ronald Goedmakers, lid Board of Directors: “Het was een jaar van uitersten. Veel van onze klanten hadden het vorig jaar moeilijk door corona, wij hebben daardoor bij meerdere bedrijven omzetverlies geleden. Dat hebben we gelukkig binnen onze groep kunnen compenseren door extra werk in schoonmaak en zorg waar hygiëne topprioriteit is, en doordat opdrachten in groen gewoon doorliepen. Per saldo komen we uit op een lichte groei en een positief resultaat over 2020. Bovendien hebben we ruim 1.000 medewerkers van wie het werk wegviel via onze flexpool elders kunnen inzetten. Daar zijn we trots op en blij mee.”

Samen een vuist maken tegen coronavirus

Ton Goedmakers, CEO: “De grootste winst over 2020 is dat we dankzij onze familiale en sociale cultuur samen een vuist hebben kunnen maken tegen het coronavirus. Meer dan ooit werd een beroep gedaan op flexibiliteit en voor elkaar zorgen – belangrijke waarden voor Vebego en voor de mensen die er werken. In alle geledingen van ons bedrijf schoten mensen elkaar te hulp. Hetzelfde geldt voor de gegroeide waardering in de maatschappij voor het werk dat onze mensen doen. Dat is het soort impact dat we willen maken, nu en in de toekomst.”

Groei en impact

De investeringen zullen in 2021 blijven stijgen: Vebego streeft naar substantiële groei om een grotere maatschappelijke impact te maken als inclusief werkgever. Daarom zijn in april plannen bekendgemaakt om de organisatie te versterken en toekomstbestendig te maken: in de vier landen worden de ruim tachtig Vebego-bedrijven samengevoegd tot elf sterke bedrijven.

Meest inclusieve werkgever

Het concern beschikt over ruim voldoende eigen middelen om haar strategische visie en de onderliggende plannen van de dochterbedrijven uit te voeren. Belangrijk doel voor de komende jaren is het verder vergroten van de impact die Vebego heeft op klanten, medewerkers en maatschappij. Vebego zet hierbij hoog in als ‘meest inclusieve werkgever’, die iedereen een kans biedt. Daarnaast is een traject gestart om het maatschappelijk rendement van Vebego beter te meten en te waarderen.

Ton Goedmakers: “Bij Vebego willen we samenwerken dieper verankeren. In 2020 hebben we strategische keuzes gemaakt die in 2021 en verder gestalte krijgen. We werken toe naar grotere bedrijven. Door kennis te delen en werkprocessen efficiënter in te richten kunnen we klanten meer toegevoegde waarde bieden en tegelijkertijd bouwen aan sterke merken. Hierdoor worden we ook attractiever als werkgever. Met als uiteindelijk doel: meer impact maken.”

Het Vebego jaarverslag is online beschikbaar

Ook interessant