VSR op Nieuwsuur: toiletbezoek is reis langs mogelijke besmette contactpunten

VSR op Nieuwsuur: toiletbezoek is reis langs mogelijke besmette contactpunten

Freek Veneman, bestuurslid van de Vereniging Schoonmaak Research, was onlangs te gast bij televisieprogramma Nieuwsuur. Daar liet hij zien dat een toiletbezoek een reis is langs een hele rij contactpunten. Met mogelijk gevaar voor besmetting met het coronavirus. Volg Service Management op LinkedIn:

Serie van mogelijke contactpunten

“Allerlei deuren laten we openstaan om contactloos door te kunnen lopen, maar dat past niet bij het toilet”, stelt Veneman. “Eerst twee deuren, de wc-bril-reiniger, de wc-bril die stond om de een of andere reden omhoog, en ga zo maar door. Dan door naar de wastafel, de volgende reeks: de zeepdispenser, de kraan en de handdoekautomaat. Een hele serie van mogelijke besmettingspunten.

Handen wassen en drogen

Natuurlijk kunnen we dat aantal verminderen met contactloze opties voor doorspoelen, kraan, enzovoorts. Maar dan blijven er altijd nog een aantal over. Is dat een probleem? Nee, als we afsluiten met onze handen 20 seconden wassen met zeep en goed drogen. Tot die laatste deur: die zal toch open moeten om naar buiten te komen. Jammer, nu kunnen we opnieuw beginnen. Toch maar een alcoholdispenser buiten het toilet plaatsen of die deur vastzetten in de open-stand.”

Video reis langs contactpunten

Lees ook: