OSB: "Ook al komt de deadline voor de TOGS er aan, we blijven ermee bezig"

Schoonmaakondernemers komen nog steeds niet in aanmerking voor de TOGS (een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro voor getroffen sectoren door corona). De regeling loopt af op 26 juni, maar dat weerhoudt brancheorganisatie OSB er niet van om te blijven strijden voor schoonmaakbedrijven. Volg Service Management op LinkedIn:

“Er is heel veel lobbywerk verricht op verschillende niveaus, er zijn veel gesprekken gevoerd: met andere brancheorganisaties (denk aan VNO-NCW, MKB-Nederland), met ministeries én met ondernemers uit onze eigen branche”, blikte interim-directeur Rob Rommelse terug op de afgelopen corona-periode tijdens de online ledenvergadering van OSB op donderdag 18 juni.

Niet tevreden over TOGS en TVL

Rommelse: “OSB heeft in de lobby het verschil kunnen maken met concrete voorbeelden van ondernemers waar oplossingen voor nodig waren. Helaas hebben we niet al onze wensen binnengehaald. Zo zijn we nog niet tevreden over de TOGS en TVL-regeling. Ook al komt de deadline voor de TOGS eraan, we blijven er mee bezig”.

Schoonmaakbedrijven geen recht op tegemoetkoming

Ondanks herhaaldelijk verzoek van onder meer OSB heeft de overheid besloten de schoonmaaksector niet toe te voegen aan de lijst van sectoren die (ook als toeleverancier) recht hebben op de € 4.000 tegemoetkoming verbonden aan de TOGS. OSB kan zich niet vinden in dit besluit.

Op zoek naar juridische mogelijkheden

“Zeker nu vermoedelijk ook de uitvoering van de TVL (de nieuwe tegemoetkoming vaste lasten voor het mkb) aan dezelfde SBI-codes gekoppeld wordt. Wij beraden ons met spoed op verdere stappen hierin. Als er juridisch nog mogelijkheden zijn, komen wij daar in de volgende nieuwsbrief op terug”, aldus de brancheorganisatie.

Er komt een NOW 3.0

Tijdens het webinar gaf Piet Adema, voorzitter van OSB, ook aan dat er een NOW 3.0 komt. “Deze is voor een deel gericht op het behouden van werkgelegenheid bij sectoren die nog steeds getroffen worden en is voor een deel bedoeld als stimulering van de economie.”

Meer weten over de TOGS en TVL?