Facilicom en Stichting Nelis helpen samen jongeren aan het werk

Facilicom en Stichting Nelis helpen samen jongeren aan het werk

Facilicom Group en Stichting Nelis hebben een overeenkomst getekend om samen talenten aan het werk te helpen. Per jaar gaan er vijftig kandidaten van Nelis aan het werk in diverse rollen binnen de verschillende divisies van Facilicom. Onder andere Gom, Trigion en Breijer zullen mensen plaatsen.

Stichting Nelis heeft tot doel jongeren met talent naar werk te begeleiden via opleidingen en werkervaringsplaatsen. Ook helpt de stichting met advies, werving en selectie voor bedrijven die op zoek zijn naar ongekende talenten, zoals Nelis jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt ook wel noemt. Stichting Nelis zet zich al sinds 2011 in om deze jongeren naar stabiel werk te begeleiden. Nu de personeelskrapte zo groot is, is het echter nog belangrijker om mensen die kunnen en willen werken daarbij te helpen.

Toekomstperspectief

De jongeren die bij Nelis komen, worden veel geplaatst in facilitaire functies, zoals de schoonmaak en glas- en gevelreiniging. Niet gek dus dat de stichting nu de samenwerking aangaat met Facilicom. Samen willen ze nog meer sociale impact maken en kansengelijkheid verder bevorderen. De jongeren die door Nelis begeleid worden krijgen daarvoor bijvoorbeeld ook hulp bij wonen, financiën en vervoer en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zo krijgen ze niet alleen een stabiel inkomen, maar ook een beter perspectief voor de toekomst.

Sociale impact

Die sociale impact is voor Facilicom de reden om de handen ineen te slaan met Stichting Nelis. CEO Eric Otto vertelt dat het een belangrijke pijler is binnen Facilicom Group. “Wij willen dat iedereen een arbeidsperspectief heeft, ook mensen die langs de zijlaan staan. Die groep is in ons land nog altijd veel te groot. We leveren al een grote bijdrage aan het verkleinen van deze groep met onze eigen sociale onderneming Buitengewoon, maar met de samenwerking met Stichting Nelis willen we nog meer jongeren betekenisvol werk geven.”

Workshop glazenwassen

Stichting Nelis is onderdeel van Nelis Company, opgericht door Ian Smeyers in 2011. Smeyers vertelt: “Wij hebben ruim honderd jaar ervaring met de werving van talent. We organiseren bijvoorbeeld laddertjes-, kwastendagen en facility days zodat jongeren kunnen kennismaken met alle verschillende diensten die Facilicom Group eigen is. Ook werkgevers in de branche maken op zo’n dag kennis met Stichting Nelis en kunnen jongeren een stageplek bieden. Tijdens het moment van tekenen deed Eric Otto mee met een workshop glazenwassen, om te ervaren hoe zo’n dag eruit ziet en hoe wij te werk gaan. Met deze dagen bereiken we meer jongeren, en laten we hen zien dat ze talent hebben en iets kunnen maken van hun leven. Tegelijkertijd helpen we bedrijven hands-on met het invullen van de vele vacatures.”

Mensen vooruit helpen staat bij ons boven winst maken.

Mensen vooruit helpen

Als één van de grootste werkgevers van Nederland, geeft Facilicom graag het goede voorbeeld, aldus Otto. Helpen bij het oplossen van het tekort aan vakmensen is daar ook onderdeel van. “Als één van de grootste werkgevers van Nederland vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een sociale en duurzame werkplek voor iedereen. Zowel bij ons als bij Stichting Nelis staat sociale impact maken voorop. Daarin hebben we elkaar gevonden.” Smeyers vult aan: “Bij Facilicom Group gaan we jongeren aan het werk helpen in functies als huismeester, glazenwasser, conciërge, maar ook in technische banen. Op dit moment zoeken we voor de tien jongeren die op het tekenmoment meededen met de workshop glazenwassen een plek binnen Facilicom Group. Mensen vooruit helpen staat bij ons boven winst maken. Daarvoor is het wel nodig dat organisaties zich openstellen voor deze groep jongeren op de arbeidsmarkt. Ze zullen versteld staan van het talent en de motivatie!”