Fonville Schoonmaakbedrijven is 50 jaar geworden

Fonville Schoonmaakbedrijven is 50 jaar geworden

Fonville Schoonmaakbedrijven viert deze week haar 50-jarig jubileum: op 1 november 1972 blies oprichter Frans Fonville het schoonmaakbedrijf leven in. Wat begon als een eenmans-glazenwassersbedrijf is in die vijftig jaar uitgegroeid tot een internationale speler op de schoonmaakmarkt.

Zoals Fonville zelf kopt: bij verjaardag hoort taart. Die is deze week dan ook ontvangen door alle ondertussen circa 1500 medewerkers. Het familiebedrijf is ondertussen werkzaam op verschillende plekken in Nederland én Duitsland. In dat laatste land is de familie Fonville zelf actief. Ze verkochten in 2008 het Nederlandse deel van het bedrijf aan Eric Ambergen en Gerrie Westenbrink, die toen al lang in het bedrijf werkzaam waren.

Steeds een stap verder

Ook de dienstverlening is met de tijd uitgebreid. Het schoonmaakbedrijf legde de basis voor recreatieschoonmaak in park De Huttenheugtein in Drenthe en is ondertussen ook gespecialiseerd in algemene schoonmaak, Cleanroom schoonmaak en specialistische reiniging. Daarnaast nam Fonville in 2010 een aantal beveiligingsbedrijven over om de schoonmaakdienstverlening uit te breiden met deze andere facilitaire dienst. Het bedrijf dat daaruit voortkwam, JenS Security, mag in een andere sector zitten, maar is door hetzelfde dienstbare karakter uitgegroeid tot een succesvolle speler.

Trotse op de medewerkers

In 2019 besloot Westenbrink een andere weg in te slaan, waardoor Ambergen alleen aan het roer kwam te staan. Hij gaat nog steeds enthousiast door met Fonville Schoonmaakbedrijven en is trots op alle medewerkers. “Ik geniet nog elke dag van deze stap en ben de familie Fonville en Gerrie Westenbrink dankbaar voor hun inzet en de kans die ik gekregen heb. Ik ben trots op ons prachtige bedrijf met veel gepassioneerde en vakkundige collega’s. We werken elke dag aan een hygiënische en duurzame werk- en leefomgeving onder het motto ‘Samen Uitblinken’. Want door samen uit te blijven blinken kunnen onze klanten uitblinken in datgeen waar zij goed in zijn. Via deze weg wil ik al onze medewerkers en opdrachtgevers bedanken voor het vertrouwen, hun inzet en de toewijding.”