Schoonmaakbedrijf Gom Onderwijs krijgt volledige contract voor Fontys Hogescholen

Schoonmaakbedrijf Gom Onderwijs krijgt volledige contract voor Fontys Hogescholen

Gom Onderwijs heeft al een hoop onderwijsinstellingen in de portefeuille en mocht daar vanaf 1 juli Fontys Hogescholen aan toevoegen. Beide partijen laten weten enthousiast te zijn om verder te gaan dan gewoon uitstekende schoonmaak: ze willen elkaar inspireren te innoveren in een intensief contractpartnerschap.

1 + 1 = 3

Achter de schermen was al even bekend dat de twee partijen zouden gaan samenwerken, want op 22 april werd duidelijk dat Gom de gunning had verkregen. “Het gaat ons om meer dan de kwaliteit van de uitvoering; dat die op orde moet zijn, staat buiten kijf. Wij willen juist een stap verder gaan. Hoe kunnen we elkaar inspireren en ideeën ontwikkelen om van één plus één drie te maken? Dat was een belangrijk gunningscriterium.”, aldus Anita Swinkels, manager bedrijfsvoering bij Fontys.

Hoe kunnen we elkaar inspireren en ideeën ontwikkelen om van één plus één drie te maken?

Ook Sales directeur Barry van de Velde heeft zin in het partnerschap: “Fontys is een geweldige toevoeging aan onze onderwijsportefeuille. In de uitvraag had Fontys duidelijk gemaakt dat ze geen gewone ‘opdrachtnemer’ zoeken maar een partij om samen invulling te geven aan contractpartnerschap. Dat is precies ook onze ambitie.”

Warm welkom

De medewerker staat voor Gom centraal en de insteek is daarom een soepele overgang te faciliteren voor al het personeel. Dat er dingen veranderen – waaronder nieuwe werkmethodieken-, kleding, en -materialen – hoort erbij. Maar het schoonmaakbedrijf laat weten deze transitie gepaard te laten gaan met extra begeleiding, voorlichtingsbijeenkomsten, persoonlijke gesprekken en ruimte voor vragen en input. Van de Velde van Gom licht toe: “Wij willen dat mensen zich welkom voelen bij ons, vanaf de start. Dat is niet zomaar een belofte. Dat willen we vanaf dag één waarmaken.”

Nieuwe collegejaar

Dat Gom Onderwijs al in juli is begonnen met Fontys is gunstig voor de overgang. Deze periode is immers rustiger voor elke onderwijsinstelling. Ondertussen is het collegejaar echter gestart en staan zowel Gom als alle medewerkers klaar om de drukte op te vangen. Uit de reactie van Van de Velde blijkt Gom’s enthousiasme voor het nieuwe contract: “Kom maar op. Wij zijn er klaar voor!”