IBN/Vebego neemt Toekomst Schoonmaakbedrijven over

IBN/Vebego neemt Toekomst Schoonmaakbedrijven over

De combinatie IBN/Vebego heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouder René Wittens van Toekomst Schoonmaakbedrijven omtrent de voorgenomen overname voor het einde van het jaar.

“Twee maatschappelijk betrokken organisaties, waarin de medewerkers centraal staan, hebben elkaar gevonden om de continuïteit van Toekomst Schoonmaakbedrijven te waarborgen”, vertelt een trotse René Wittens.

Wittens heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en aangezien zijn kinderen een eigen richting hebben gekozen, waren er geen overnamekandidaten voor het bedrijf. Door de krachtenbundeling kan hij na 80 jaar het familiebedrijf "met een gerust hart" overdragen. Wittens blijft als ambassadeur verbonden.

Meedoen in werk

“We geloven erin dat door onze krachten te bundelen we nog meer kunnen betekenen voor onze medewerkers, voor onze klanten en de inwoners in deze regio die graag mee willen doen in werk”, aldus Maarten Gielen, algemeen directeur van IBN.

Voor IBN, een grote regionale sociale werkgever met ruim 3300 medewerkers, betekent de overname "een mooie verbreding van het klantenportfolio en een goede manier om klanten nog beter te kunnen bedienen."

Toekomst krijgt zelfstandige rol

Tijdens de besprekingen kwam naar voren dat beide ondernemingen goed bij elkaar passen wat betreft cultuur en maatschappelijke betrokkenheid. Toekomst Schoonmaakbedrijven krijgt een zelfstandige rol binnen IBN waarbij het huidige managementteam bestaande uit Tom Dissel, Isolde Huijbregts en Casandra Theunissen van Toekomst Schoonmaakbedrijven het bedrijf blijft aansturen. Dit managementteam zal aangestuurd gaan worden door Jan Kleine, directeur Facilitair bij IBN.