Morgen wordt het schoonmaakteam van het jaar 2020 bekend

Morgen wordt het schoonmaakteam van het jaar 2020 bekend

Morgen worden de Golden Service Awards uitgereikt. Tijdens de feestelijke awardshow worden de winnaars in de categorieën Schoonmaker, Glazenwasser, Leidinggevende en Schoonmaakteam bekend gemaakt. Bekijk hieronder de vijf genomineerde schoonmaakteams.>> Lees ook: Finalisten Golden Service Awards 2020 zijn bekendVolg Service Management op LinkedIn:

De feestelijke award uitreiking wordt live uitgezonden van 16.00 tot 17.00 uur. Niks missen? Volg de online awardshow live vanuit huis. Meld je hier aan >>

Team St. Zorgcombinatie Marga Klompé

Aantal medewerkers: 16

Net zoals andere collega’s in de schoonmaakbranche, heeft ook dit team een bijzondere periode achter de rug. Reden om de collega’s van het huishoudelijk team in het zonnetje zetten. Zij werken als team in de algemene huishouding in de regio Lochem op onze locatie De Hoge Weide en ’t Talma. De schoonmaak lag natuurlijk onder een vergrootglas ten tijde van de Corona-periode. Geen zorgen, want dit team had alles onder controle. Het was in het begin best spannend, maar dat gevoel werd al snel afgeschud.

De Hoge Weide en ’t Talma zijn zwaar getroffen met Covid-19-besmettingen, zowel onder bewoners als zorgmedewerkers. Het was dus best een zware en hectische periode. Een groot compliment verdient onze 1e medewerker huishouding Joke en haar team voor hun inzet, mede omdat in het team niemand is uitgevallen door Corona. Dat kan geluk zijn, maar betekent des te meer hoe belangrijk het is, de juiste werkprocessen te volgen en de (hygiëne)maatregelen in acht te houden.

Team Kliniek Viasana van ICS Groep

Aantal medewerkers: 17

Dit team heeft een bewogen jaar achter de rug. Een verbouwing in de kliniek en de coronatijd. Maar ondanks deze uitdagingen hebben zij als team gezorgd voor continuïteit waardoor de kliniek gewoon door kon draaien. De 3 weken dat Viasana gesloten was, heeft dit team extra hard gewerkt om alle puntjes op de i te zetten. In die tijd konden zij juist op plekken schoonmaakonderhoud verrichten, daar waar ze normaal niet zomaar bij kunnen. Zo heeft dit team bijgedragen aan een prettige, veilige en gezonde werkomgeving.

Jeanine Smits (manager Zorg & Welzijn): “Dit onder de bezielende leiding van Rayonleidster Anita van den Akker. Zij heeft samen met haar team de afgelopen periode heel veel extra schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. Dit werd recent door de directie van Viasana benadrukt, zij bedankten in een brief namens alle medewerkers van Viasana onze schoonmaakmedewerkers voor hun extra inzet.”

Team OLVG West en Oost van Westerveld

Aantal medewerkers: 200

Dit team is altijd zeer gedreven om goede kwaliteit te leveren en denkt graag mee met het Ziekenhuis om veranderingen aan te brengen. Alle teamleden zijn zeer betrokken en willen goede kwaliteit leveren, om uiteindelijk de afdelingen zoveel mogelijk te ontzorgen. Sinds 2011 is team West al bij elkaar en er is weinig verloop (ongeveer 5%), Team Oost is er per 7/2019 bijgekomen, en kent ongeveer eenzelfde verloopcijfer. Allicht dat het feit dat alle feestjes worden gevierd, hier een bijdrage aanlevert.

Team Vattenfall van Hago Next

Aantal medewerkers: 10

Dit team heeft zich bewezen door het vertrouwen van de klant te winnen. De klant ziet het team dan ook als onderdeel van Vattenfall. Daarnaast heeft dit team laten zien zich onder alle omstandigheden te kunnen handhaven en de kwaliteit te allen tijd te waarborgen. Ziekte, persoonlijk verlies, organisatorische wijzigingen en zelfs corona hebben zich ten opzichte van dit team geen waardige tegenstander kunnen noemen. Opererend als een familie met persoonlijke aandacht voor elkaar, laat dit team elke dag een prestatie van formaat zien.

Team Langeland van CSU

Aantal medewerkers: 35

De medewerkers van Team Langeland hebben alles over voor elkaar en het ziekenhuis. Ze zetten alle zeilen bij en werken samen zo veel en hard mogelijk wanneer dit nodig is. Ze helpen elkaar, vallen in, werken extra wanneer nodig en zorgen zo dat de schoonmaak altijd doorgaat. Dat hebben ze nog eens bewezen tijdens het piekmoment van de recente coronacrisis. Samen zetten ze nog een stapje harder, werkten extra en ondersteunden elkaar om deze intense periode succesvol door te komen.