Diversey kondigt prijsverhoging van 3 tot 4 procent aan

Diversey kondigt prijsverhoging van 3 tot 4 procent aan

Diversey heeft een prijsstijging van 3 tot 4 procent aangekondigd op hun productlijnen voor professionele schoonmaak. De verhoging gaat in per 1 januari 2021. Het geldt voor heel Europa en is het gevolg van continue kostenwijzigingen en investeringen.Volg Service Management op LinkedIn:

Diversey geeft aan dat zij sinds begin dit jaar geconfronteerd zijn met aanzienlijke uitdagingen in de toeleveringsketens en uitzonderlijke stijgingen en dalingen van de vraag in verschillende sectoren. Daarbij kwam de belangrijkste uitdaging om alle klanten en medewerkers veilig te laten werken.

>> Lees ook: Mogelijk 4,5 tot 5,5 procent prijsverhoging in 2021

Aanhoudende kostenbewegingen en investeringen

De prijsaanpassingen zijn nodig als gevolg van aanhoudende kostenbewegingen en investeringen in:

R&D en compliance – Diversey blijft investeren in R&D, regelgeving en compliance, inclusief de BPR, Eco-Certification en de impact van voortdurende wijzigingen in productclassificatie.
Grondstoftrends – De huidige markt heeft een impact op de kosten van belangrijke voorraden waaronder ethanol, IPA, chloorhexidine, natronloog, fosfonaten, koper en lood. Diversey heeft meer dan 80% van de totale inflatie van de grondstofkosten tijdens de pandemie geabsorbeerd of verzacht. Deze situatie is op de langere termijn onhoudbaar met kostenprognoses voor 2021 die hoger zijn dan het niveau van vóór de pandemie.
Productie – Aanzienlijke investeringen in haar faciliteiten van wereldklasse om aanhoudende productie van hoge kwaliteit en noodmaatregelen te garanderen.
Logistiek – De daaruit voortvloeiende kosten voor het verzekeren van veilige en efficiënte inkomende en uitgaande logistiek en continuïteit van de levering in een uitdagende logistieke markt.
Mensen en technologie – Investeren in de mensen van Diversey en de toegang van klanten tot hun kennis en ondersteuning.

Lees ook: