"Diepe buiging voor de schoonmaak"

"Diepe buiging voor de schoonmaak"

Op de website van CSG spreekt Esther Smit-Gubbels, Consultant bij Kaleidon Contractbeheer en Kwaliteitszorg, haar waardering uit voor de schoonmaak.  Vanaf januari tot en met mei 2020 was ze gedetacheerd in een groot ziekenhuis en werd nog meer duidelijk hoe belangrijk de schoonmaak is. Volg Service Management op LinkedIn:

Smit-Gubbels schrijft:

In de afgelopen periode heeft ook de schoonmaak een pittige tijd gehad, met name in de zorginstellingen. Vanaf januari tot en met mei 2020 ben ik gedetacheerd geweest in een groot ziekenhuis in het midden van het land. Hier ben ik tijdelijk werkzaam geweest als Teamleider externe partijen (schoonmaak, glasbewassing, verzorging planten enzovoort) tijdens de corona crisis.

Toen de corona crisis begon was er geen protocol, behalve de richtlijnen van het RIVM, en moesten wij gezamenlijk bepalen wat goed was en wat het ziekenhuis nodig had. Er was veel overleg en we wisten toen nog niet hoe dit zich verder vorm zou gaan geven. Dat het ernstig was en veel impact zou hebben was wel duidelijk.

>> Lees ook: “Schoonmaak is cruciaal om uit coronacrisis te komen” (Remko Stolk bij BNR)

1 team vormen

In nauwe samenwerking met de collega Teamleiders en de Opdrachtnemers is bepaald dat wij vanaf dat moment 1 team vormden. Niet de Opdrachtnemers en de Eigen Dienst, maar samen de schouders er onder zetten. Deze samenwerking was erg mooi om te zien en om te ervaren. Als een Team, medewerkers te kort kwamen werden deze aangevuld uit andere Teams. De samenhorigheid was groot.

De schoonmaakmedewerkers werkten keihard. Ik geef je het te doen, de hele dag in een pak, masker, handschoenen enzovoort. Dit leidde soms ook tot angst; wat doet dit met mij en het verdriet wat ook de schoonmaakmedewerkers zien. De Teamleiders vingen de medewerkers op daar waar nodig en daar waar er behoefte was. Een luisterend oor was er altijd!

De schoonmaak werd echt gezien

Heel fijn dat de inzet van de schoonmaak echt werd gezien. Als er een gift werd gedaan aan het ziekenhuis, denk aan bloemen en gebak enzovoort, werden de schoonmaakmedewerkers zeker niet vergeten.

Ondanks dat het een vreselijke periode is geweest, veel mensen ziek zijn geweest en veel mensen familieleden, vrienden en of geliefden zijn verloren, kijk ik terug op een fijne samenwerking. Waarbij iedereen als 1 Team werkte en niets te veel was en dat het nog meer duidelijk heeft gemaakt hoe belangrijk de schoonmaak is.

Een diepe buiging voor de schoonmaak en onthoud: #doeeslief

Bron: CSG

Lees ook: