Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Zorgnetwerk Nederland en EW Facility Services slaan de handen ineen

Zorgnetwerk Nederland, een netwerk voor zorgbestuurders, -beslissers en -beïnvloeders, en schoonmaakbedrijf EW Facility Services, slaan de handen ineen.

Aan dit netwerk de taak om na te denken over de zorgsector van vandaag en morgen. Samen vooruitgang in de sector versnellen is de gezamenlijke ambitie. EW Facility Services heeft de eer om zich vanuit deze gedeelde visie te mogen aansluiten bij het netwerk door op te treden als een van de partners voor het aankomende event Studio Health & Care 2021 op 6 oktober. De schoonmaakdienstverlener bedient diverse ziekenhuizen, zorg- en revalidatiehotels, verpleging en verzorgingstehuizen, privéklinieken en GGZ-locaties.

Nieuwe manieren

De zorgorganisatie van de toekomst voldoet aan alle regels, heeft focus op kostenbeheersing én realiseert een optimale klant- en patiëntbeleving, stelt EW Facility Services. "Dat vraagt om een facilitaire partner die continu zoekt naar nieuwe manieren om de dienstverlening te verbeteren. Denk aan innovaties op het gebied van digitalisering, het creëren van de ultieme gastvrijheid en het maken van duurzame keuzes ten aanzien van mens, milieu en maatschappij."

Diederik Gommers als inspirator

Studio Health & Care is op 6 oktober. Het is een evenement bedoeld voor iedereen die aan het roer wil staan van verandering in de zorg. Diederik Gommers is als inspirator een van de hoofdacts van het evenement en samen met menig zorgprofessional kijkt EW Facility Services uit naar een educatieve dag. Volgend jaar breiden de partijen hun samenwerking uit en zal de facilitair dienstverlener tijdens de vele events die worden georganiseerd als partner optreden.

Margot van Leijen (EW Facility Services) over zorgschoonmaak: “We willen het patiënten en cliënten zo aangenaam mogelijk maken”

Specialisme Nieuws

Margot van Leijen (EW Facility Services) over zorgschoonmaak: “We willen het patiënten en cliënten zo aangenaam mogelijk maken”

Begin dit jaar maakte EW bekend dat zij Margot van Leijen binnenboord hadden gehaald. Haar functie? Directeur Zorg. Op het eerste gezicht een verrassende baan bij een schoonmaakbedrijf dat dertig jaar geleden startte in de hotellerie. Maar wanneer we haar spreken, blijkt die ‘verrassing’ wel mee te vallen. Niet eens zozeer omdat het schoonmaakbedrijf eigenlijk al jarenlang actief is in de zorg, maar vooral vanwege de vele parallellen tussen de hotel- en de zorgbranche. De uitbreiding van de één naar de ander is eigenlijk niet meer dan logisch, blijkt uit haar verhaal.
Healthcare Cleaning Forum: Schoonmaak kan infectiepreventie maken of breken

Hygiëne Verdieping

Healthcare Cleaning Forum: Schoonmaak kan infectiepreventie maken of breken

Een brug slaan tussen de werelden van schoonmaak, infectiepreventie en de zorg: dat is het doel van het Healthcare Cleaning Forum, georganiseerd door Interclean Amsterdam en Clean Hospitals, op donderdag 12 mei. Want voor een optimale omgevingshygiëne in zorginstellingen is het van cruciaal belang dat deze partijen goed met elkaar samenwerken. Dat zeggen Charlotte Michels en Nicole Kiefte, beiden deskundige infectiepreventie (DI) en lid van beroepsvereniging VHIG, één van de officiële partners van het kennisevenement.
Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC) wil zorgschoonmakers bereiken

Branche Nieuws

Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC) wil zorgschoonmakers bereiken

Een financiële bijdrage voor álle (nabestaanden van) zorgmedewerkers, waaronder ook schoonmakers, die door hun werk in de coronazorg op de intensive care zijn opgenomen of zijn overleden. Zodat zij, naast de zorgen en het verdriet, niet ook nog met financiële problemen worden geconfronteerd. Dat is sinds de start van Stichting ZWIC het doel geweest. Ruim twee jaar later heeft ZWiC aan 134 (nabestaanden van) medewerkers een eenmalige financiële bijdrage kunnen uitkeren. Nu de pandemie in een andere, beter beheersbare fase terecht is gekomen, zet de Stichting een laatste offensief in om medewerkers die tot de doelgroep behoren, te bereiken. Per 30 juni 2023 houdt ZWiC op te bestaan.
Prof. Didier Pittet: "Schoonmaak in zorginstellingen is teamprestatie"

Hygiëne Nieuws

Prof. Didier Pittet: "Schoonmaak in zorginstellingen is teamprestatie"

Schoonmakers, zorgmedewerkers en infectiepreventiedeskundigen: alle drie spelen een belangrijke rol in het zorgen voor hygiëne in zorginstellingen. "Schoonmaak in de zorg vraagt om teamwork", zegt professor Didier Pittet, directeur van het Infection Control Programme op de universiteit van Geneve en voorzitter van Clean Hospitals, partner van Interclean en co-host van het Healthcare Cleaning Forum op 12 mei.
De Zorggroep en Asito zetten partnerschap voort

Ondernemen Nieuws

De Zorggroep en Asito zetten partnerschap voort

Asito is al meer dan vijftien jaar lang de schoonmaakpartner van De Zorggroep. De samenwerking bevalt beide partijen nog steeds. De Zorggroep heeft Asito dan ook voor de komende drie jaar wederom de aanstelling gegund.

Laatste nieuws

Specialisme

Partners