Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Schoonmakend Nederland start met Platform Vloeronderhoud

Schoonmakend Nederland heeft sinds eind maart een nieuw platform: Platform Vloeronderhoud. De bedrijven in dit platform voeren specialistisch vloeronderhoud uit, gestoeld op vakmanschap. Dat meldt de branchevereniging op haar website.

"Een andere bedrijfsvoering, personeelsopbouw en werkomstandigheden ten opzichte van reguliere schoonmaakbedrijven kenmerken deze bedrijven", aldus Schoonmakend Nederland over de vloeronderhoudsspecialisten.

Het gaat in dit platform om vloeronderhoud in brede zin: harde vloeren (denk aan tegel, natuursteen en hout), zachte vloeren (tapijt) en elastische vloeren (lino en pvc).

Kernactiviteiten

Het platform heeft drie kernactiviteiten, meldt de brancheorganisatie. Namelijk:

1)Kennisoverdracht met betrekking tot specialistisch vloeronderhoud. Het gaat om:

-> Kennisoverdracht over schoonmaaktechniek: denk aan werkmethodieken, coatings, duurzaam vloeronderhoud, opleiding en veiligheid.

-> Kennisoverdracht over de markt: in het licht van tenders met hele grote oppervlakten aan vloeren, bijvoorbeeld in ziekenhuizen en universiteiten. Opdrachtgevers en intermediairs informeren over hoe zij het kaf van het koren kunnen scheiden (kwaliteitsstandaarden) en Total Cost of Ownership (TCO).

2)Ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan innovaties en nieuwe technieken.

3)Positioneren van vloeronderhoud binnen de schoonmaaksector (als één van de specialismes). Binnenkort lanceert Schoonmakend Nederland een kennisbankpagina vloeronderhoud op de website.

Lees ook

Laatste nieuws

Specialisme

Partners