Mis niks en meld je aan voor de Service Management nieuwsbrief

Aanmelden

Schoonmaak- en reconditioneringsbedrijven aan de slag na watersnood in Limburg

Nu het water uit de Limburgse straten is weggetrokken, is het tijd om op te ruimen en schoon te maken. Reconditionerings- en schoonmaakbedrijven rukten de afgelopen week massaal uit om de getroffen ondernemers en inwoners te helpen bij de immense klus. "Het is gekkenwerk."

Dolmans: "De solarideit vind ik mooi"

Dolmans Calamiteiten Diensten is met man en macht aan de slag in Limburg. Algemeen directeur Rob Meershoek vertelt aan lokale omroep 1Limburg: "We hebben negentien vestigingen in het hele land en 350 medewerkers. Daarvan zijn er nu ongeveer 50 volop bezig in Limburg. Onder hen mensen uit Groningen die hun vakantie verschuiven om te komen helpen."

Wat hem opvalt, is het begrip onder de gedupeerden. Het reconditioneringsbedrijf kan immers niet overal tegelijk zijn, en moet soms dus ook mensen teleurstellen. "'Bij mij staat alleen de kelder onder water, dus help eerst maar de mensen die zwaarder zijn getroffen'. Dat horen we vaker als we bellers aan de lijn krijgen die om hulp vragen", zegt Meershoek in het interview. "Die solidariteit vind ik mooi. De verwaterde kerstversiering komt later wel aan de beurt."

Kärcher en Fortron schieten Ronald McDonald te hulp

Eén van de vele getroffen locaties in Limburg is Ronald McDonald Kindervallei. Onder meer Kärcher en Fortron hebben de afgelopen week hun handen flink uit de mouwen gestoken, zo valt te zien op een filmpje dat Kärcher op LinkedIn plaatste:

Fortron deelde het filmpje, en schreef daarbij: "Zoals op veel plekken in Limburg heeft het vele water van de afgelopen dagen ook de Ronald McDonald Kinderfonds Kindervallei getroffen 😢 Afgelopen weekend zijn onze collega’s, samen met anderen van o.a. Kärcher Nederland en Parkstad Inspecties druk in de weer geweest met het herstellen van de schade. Dat deze warme en fijne plek maar weer snel gezinnen met een ziek of zorgintensief kind en jongeren met een beperking mag ontvangen ❤️"

Schoonmaakbedrijf R. Janssen: "Het is gekkenwerk"

Ook Schoonmaakbedrijf R. Janssen draait overuren. "De telefoon staat roodgloeiend", zegt rayonmanager Maurizio Janssen in een rapportage van SBS6. Hij staat bij een ondergelopen parkeergarage in Maastricht, waar het water uit gepompt moet worden. "Alles ligt onder water. Het is gekkenwerk!"

De beelden worden gedeeld op LinkedIn door Sebastiano Janssen met de tekst: "SBS6 kwam vandaag een kijkje nemen bij onze werkzaamheden in Maastricht. Wat zijn we trots op onze #schoonmaakhelden die alle gedupeerden van de schades proberen te helpen. Wij wensen alle gedupeerden veel succes en sterkte in deze moeilijke periode."

Inschrijven Best Practice Awards tot 23 september

Branche Nieuws

Inschrijven Best Practice Awards tot 23 september

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaak- en glazenwassersbranche reikt op donderdag 27 oktober weer haar jaarlijkse Best Practice Awards uit. Inschrijven voor deze prijzen kan tot 23 september.
Nibud: leven dreigt te duur te worden

Branche Nieuws

Nibud: leven dreigt te duur te worden

De overheid is volgens Nibud-directeur Arjan Vliegenthart onvoldoende in staat om de inflatie te dempen. Hij schat in dat er momenteel ruim een miljoen mensen in de problemen zitten door kosten die alsmaar hoger worden, meldt Vliegenthart in radioprogramma The Daily Move van BNR.
Golden Service Awards 2022: inschrijvingen open tot 1 september

Branche Nieuws

Golden Service Awards 2022: inschrijvingen open tot 1 september

De inschrijvingen voor de Golden Service Awards 2022 zijn geopend tot 1 september. Schrijf nu jouw gegadigden voor de titels Schoonmaker, Leidinggevende, Glazenwasser én Schoonmaakteam van het Jaar 2022 in.
3 bijzondere werkplekken van schoonmakers en glazenwassers

Branche Nieuws

3 bijzondere werkplekken van schoonmakers en glazenwassers

Van dierentuinen en musea tot aan meer dan 100 meter boven de grond: als schoonmaker of glazenwasser kom je regelmatig op plekken die voor het 'gewone publiek' gesloten blijven. Service Management gaat op zoek naar de meest bijzondere werkplekken.
Ruim 2000 mensen starten met opruimen van stranden

Branche Nieuws

Ruim 2000 mensen starten met opruimen van stranden

Ruim tweeduizend vrijwilligers ruimen vanaf maandag vijftien dagen lang meerdere stranden langs de Noordzeekust op. Zij doen dat tijdens de negende editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. Met de actie vragen ze aandacht voor het belang van een schone en gezonde Noordzee.

Laatste nieuws

Specialisme

Partners