Wil jij schoonmaakproducten testen?

Word lid van ons testpanel!

Schoonmaak- en reconditioneringsbedrijven aan de slag na watersnood in Limburg

Nu het water uit de Limburgse straten is weggetrokken, is het tijd om op te ruimen en schoon te maken. Reconditionerings- en schoonmaakbedrijven rukten de afgelopen week massaal uit om de getroffen ondernemers en inwoners te helpen bij de immense klus. "Het is gekkenwerk."

Dolmans: "De solarideit vind ik mooi"

Dolmans Calamiteiten Diensten is met man en macht aan de slag in Limburg. Algemeen directeur Rob Meershoek vertelt aan lokale omroep 1Limburg: "We hebben negentien vestigingen in het hele land en 350 medewerkers. Daarvan zijn er nu ongeveer 50 volop bezig in Limburg. Onder hen mensen uit Groningen die hun vakantie verschuiven om te komen helpen."

Wat hem opvalt, is het begrip onder de gedupeerden. Het reconditioneringsbedrijf kan immers niet overal tegelijk zijn, en moet soms dus ook mensen teleurstellen. "'Bij mij staat alleen de kelder onder water, dus help eerst maar de mensen die zwaarder zijn getroffen'. Dat horen we vaker als we bellers aan de lijn krijgen die om hulp vragen", zegt Meershoek in het interview. "Die solidariteit vind ik mooi. De verwaterde kerstversiering komt later wel aan de beurt."

Kärcher en Fortron schieten Ronald McDonald te hulp

Eén van de vele getroffen locaties in Limburg is Ronald McDonald Kindervallei. Onder meer Kärcher en Fortron hebben de afgelopen week hun handen flink uit de mouwen gestoken, zo valt te zien op een filmpje dat Kärcher op LinkedIn plaatste:

Fortron deelde het filmpje, en schreef daarbij: "Zoals op veel plekken in Limburg heeft het vele water van de afgelopen dagen ook de Ronald McDonald Kinderfonds Kindervallei getroffen 😢 Afgelopen weekend zijn onze collega’s, samen met anderen van o.a. Kärcher Nederland en Parkstad Inspecties druk in de weer geweest met het herstellen van de schade. Dat deze warme en fijne plek maar weer snel gezinnen met een ziek of zorgintensief kind en jongeren met een beperking mag ontvangen ❤️"

Schoonmaakbedrijf R. Janssen: "Het is gekkenwerk"

Ook Schoonmaakbedrijf R. Janssen draait overuren. "De telefoon staat roodgloeiend", zegt rayonmanager Maurizio Janssen in een rapportage van SBS6. Hij staat bij een ondergelopen parkeergarage in Maastricht, waar het water uit gepompt moet worden. "Alles ligt onder water. Het is gekkenwerk!"

De beelden worden gedeeld op LinkedIn door Sebastiano Janssen met de tekst: "SBS6 kwam vandaag een kijkje nemen bij onze werkzaamheden in Maastricht. Wat zijn we trots op onze #schoonmaakhelden die alle gedupeerden van de schades proberen te helpen. Wij wensen alle gedupeerden veel succes en sterkte in deze moeilijke periode."

Fedde Monsma duikt namens Schoonmakend Nederland eerste cao-onderhandelingen in

Branche Nieuws

Fedde Monsma duikt namens Schoonmakend Nederland eerste cao-onderhandelingen in

Fedde Monsma is sinds vier maanden manager cao, arbeidsverhoudingen en projecten bij brancheorganisatie Schoonmakend Nederland. Hij gaat daarmee op 4 oktober ook zijn eerste cao-onderhandelingen voor de schoonmaak-cao in.
Is inbestede schoonmaak RSO 60 procent duurder?

Branche Nieuws

Is inbestede schoonmaak RSO 60 procent duurder?

Schoonmakend Nederland stelde onlangs dat de dienstverlening van de Rijksschoonmaakorganisatie 47 tot 60 procent duurder is in vergelijking met schoonmaakdienstverlening door schoonmaakbedrijven. Hoe komt de branchevereniging aan dat sommetje?
Kosten Rijksschoonmaakorganisatie voor 2021 20 procent hoger dan de businesscase

Branche Nieuws

Kosten Rijksschoonmaakorganisatie voor 2021 20 procent hoger dan de businesscase

Bij oprichting van de Rijksschoonmaakorganisatie heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een businesscase gemaakt. Accountants- en adviesorganisatie KPMG voerde onlangs een vergelijking uit tussen de huidige kosten en de businesscase uit 2014. Daaruit blijkt dat de begrote kosten voor 2021 9,4 miljoen (20 procent) hoger zijn.
Schoonmakend Nederland over RSO: "Voor dat geld kunnen wij het ook"

Branche Nieuws

Schoonmakend Nederland over RSO: "Voor dat geld kunnen wij het ook"

Voorzitter Piet Adema van Schoonmakend Nederland heeft gereageerd op de kostenvergelijking die accountantskantoor KPMG maakte over de Rijksschoonmaakorganisatie. In een met de nodige tamtam omgeven bericht: "Voor dat geld kunnen wij het ook."

Laatste nieuws

Specialisme

Launching Partners