Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

RAS doet onderzoek naar consignatiediensten

De Raad voor arbeidsverhoudingen schoonmaak- en glazenwassersbranche (RAS) gaat onderzoek doen naar hersteltijden en duurzame inzetbaarheid bij consignatiediensten in de reconditionering. Dat meldt brancheorganisatie Schoonmakend Nederland.

Tijdens een consignatiedienst is de werknemer buiten de reguliere werktijd direct oproepbaar voor de eerste bereddering na een calamiteit. "Reden om dit onderzoek op te starten, is dat consignatiediensten door werknemers als belastend worden ervaren en dat het voor werkgevers steeds moeilijker is hier voldoende personeel voor te vinden", stelt Schoonmakend Nederland. "Het onderzoek moet dan ook leiden tot oplossingen om de belasting van consignatiediensten in de reconditionering te verminderen en zo werknemers duurzaam inzetbaar te houden."

In januari klaar

Het onderzoek is naar verwachting in januari 2022 klaar. Het onderzoek wordt
uitgevoerd door Déhora Consultancy Group en is mede mogelijk gemaakt met subsidie vanuit de MDIEU regeling.

Schoonmakend Nederland meldt verder in haar nieuwsbrief dat de algemene ledenvergadering voor het onderdeel reconditionering plaatsvindt op 4 november.

De werkplek van ... Peter Reichart (Dolmans Calamiteiten Diensten)

Specialisme Nieuws

De werkplek van ... Peter Reichart (Dolmans Calamiteiten Diensten)

Geen dag is hetzelfde voor een Calamiteiten Medewerker in de schoonmaak. Op maandag kun je opgeroepen worden om noodhulp te verlenen bij een woningbrand terwijl je dinsdag met een hogedrukreiniger de stoeltjes in het FC Twente stadion van al het bier aan het ontdoen bent. Dit zijn zomaar twee klussen tijdens het werk van Peter Reichart bij Dolmans Calamiteiten Diensten. Wij spraken hem tussen die stoeltjes in de Grolsch Veste en vroegen hem naar zijn dag.
Met specialistische schoonmaak in frontlinie van bestrijden coronavirus

Ondernemen Verdieping

Met specialistische schoonmaak in frontlinie van bestrijden coronavirus

De uitbraak van het Coronavirus heeft door bedrijfssluitingen en werktijdverkorting ongekende gevolgen voor de economie. Hele sectoren in het bedrijfsleven lijden onder de maatregelen. Maar op het gebied van specialistische reiniging biedt dit tijdvak bedrijven ook kansen om zich te onderscheiden. Voor Eresdé in Harlingen bijvoorbeeld.Volg Service Management op LinkedIn:

Laatste nieuws

Specialisme

Partners