Ontvang 2x per week het laatste schoonmaaknieuws in jouw mailbox

Schrijf je nu in

RAS doet onderzoek naar kort ziekteverzuim in de branche

De schoonmaak- en glazenwassersbranche heeft te maken met een relatief hoog ziekteverzuim. Voor een juiste aanpak is het nodig om inzicht hebben in het korte verzuim. Goede cijfers hierover ontbreken tot nu toe in de branche. De Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en glazenwassersbranche (RAS) laat daarom nu een onderzoek uitvoeren door Bureau Bartels.

Sociale partners in de branche willen werken aan een branche-brede aanpak voor kort verzuim. Dit is verzuim tot maximaal 7 dagen. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek kan vervolgens een plan van aanpak worden gemaakt. De medewerking van bedrijven uit de branche is hierbij van belang. Door het invullen van de vragenlijst is het mogelijk om inzicht te krijgen.

Lees ook

Vragenlijst anoniem invullen

De RAS doet een oproep om een digitale vragenlijst in te vullen over verzuimgegevens van de organisatie. De medewerking aan het onderzoek is volledig anoniem en de ingevulde gegevens kunnen op geen enkele manier worden gekoppeld aan het bedrijf. Het is mogelijk om een e-mailadres achter te laten zodat er een korte rapportage kan worden gestuurd. In deze korte rapportage wordt aangegeven hoe de verzuimgegevens zich verhouden tot het branchegemiddelde en tot verzuimgegevens in andere branches.

Duur

Het invullen kost naar verwachting tussen de 5 en 15 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid verzuimgegevens. De gegevens moeten in één keer worden ingevuld: tussentijds stoppen en opslaan is niet mogelijk.

Laatste nieuws

Specialisme

Partners